Hedefinde üç nesil var

37 yılda toplam 28 bin 22 sünnet yaparak, büyük bir rekora imza attı.

Konya’da mesleğiyle özdeşleşen bir isim olan sünnetçi Muharrem Söğüt, 37 yılda toplam 28 bin 22 sünnet yaparak, büyük bir rekora imza attı. Guinness’lik bir sünnetçi olan Muharrem Söğüt’ün 37 yıllık meslek hayatı ilginç anılarla dolu. Aynı zamanda bir işletmeci ruhuna sahip olan Muharrem Söğüt, mesleğini elinde çanta ev ev dolaşılan halinden çıkarıp kendi deyimiyle, sünneti kendi ‘sarayı’na taşımış.

Hem dini açıdan hem de sağlık açısından büyük önem taşıyan sünnet, toplumumuzda erkekliğe ilk adım olarak gösteriliyor. Aileler, bunun için, günler öncesinden hazırlıklar yapılıyor, törenler düzenleniyor. Çocukları sünnet erdemliğine ulaştıranlarsa, perdenin arka yüzündeki sünnetçiler. İşte onlardan biri Muharrem Söğüt.

1968 yılında Sağlık Meslek Lisesi’ni bitiren ve Gaziantep’te sağlık memuru olarak göreve başlayan Söğüt,  bir süre sonra Konya’ya gelerek sünnetçiliğe başlamış. Binlerce çocuğun, erkekliğe ilk adımı atmasına vesile olan Söğüt’ün mesleğinde acı tatlı anıları da var. Müslümanlığı seçen yaklaşık 22 kişi de sünnet için Söğüt’ü tercih etmiş. Bu kişiler arasında ilk sünneti ise 30 yıl önce 24 yaşındaki bir Alman yaptırmış.  Söğüt, çalışma sistemiyle de dikkat çekiyor. Çocuklara önce sünnetin nasıl yapılacağını anlatan Söğüt, böylece onların rahatlamasını sağlıyor. Söğüt, onlarla sohbet ederek sünneti gerçekleştiriyor. Ayrıca, Almanya’dan 20 yıl önce getirdiği bir cihaz ile de sünnet olan çocuklara kendi sünnetlerini yaptırmasıyla dikkat çekiyor. Ardından sünnetin görüntülerini çocuklara ve ailelerine izlettirip, çocuklara erkeklik diploması veriyor. Sünnetçi Söğüt, bugüne kadar 300’e yakın ikizi sünnet ettiğini son olarak da Kızören Muhtarı İsmail Güler’in torunları İsmail Efe ve Fahri Mert Güler’i sünnet ettiğini söyledi.

GUİNNESS’LİK BİR SÜNNETÇİ

“”e başvuru yaptığınız mı?” sorusunu cevaplayan Sünnetçi Muharrem Söğüt, “Bugüne kadar birçok arkadaşım bu konu dillendirdi. Ama ben hiçbir zaman başvuruda bulunmadım. Şayet başvuruda bulunsaydım kategorimde kesinlikle Guinness’e gireceğimi tahmin ediyorum. Çünkü Konya gibi bir Anadolu şehrinde 28 bin 22 sünnet sayısına ulaşan başka bir meslektaşım yok olduğu kanısındayım. Konya’da rekoru kırılmayacak bir işe imza attığım kanısındayım. Hiçbir Anadolu şehrinde bu sayıya ulaşan meslektaşım yoktur. Ama İstanbul, İzmir ve Ankara’daki meslektaşlarımdan yapmış olanlar vardır. Ben mesleğimi severek yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Mesleğimde ayrı bir rekora imza atmanın hazırlıklarını yapıyorum. Bugüne kadar iki nesli sünnet ettim. Önümüzdeki aylarda ise üçüncü nesli sünnet etmeye hazırlanıyorum. Bu yapacağım sünnet ayrıca bir rekor olacaktır. Kısaca bir şey söylemek gerekirse büyükbaba, baba ve torunu sünnet etmenin mutluluğuna ulaşacağım” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri