Hedefimiz süper lig

Fuat Yaman: Bundan sonra kalan 10 maçımızı en yüksek puanı toplayarak sezon başında konulan hedefi gerçekleştirmekten başka yapacak hiç bir şeyimiz yok. Bu konuda olumlu gelişmeler var

Konyaspor Teknik Direktörü Fuat Yaman, son iki maçta oyunsal anlamda gösterdikleri yükselişi skora yansıtamadıklarını ve karşılığında 5 puan kaybı yaşadıklarını belirterek, Konyaspor'un Süper Lig'in en büyük adayın olduğunu Karşıyaka maçını kazanarak herkese göstereceğine inandığını ve bununla birlikte yakalanacak çıkışın sezon başında hedeflenen Süper Lig'e kendilerini ulaştıracağını söyledi.

Açıklamalarına takımın başında çıktığı Orduspor ve Kardemir Karabükspor maçlarını değerlendirerek başlayan  Fuat Yaman, “Öncelikle geçtiğimiz hafta oynanan oyun ile alınan sonuç arasında çok büyük bir çelişki olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Maçın büyük bir bölümünde iyi oynadığımızı düşünüyoruz. Futbol adına iyi işler yaptık. Fakat ortaya çıkan sonuç bizim adımıza tam bir hayal kırıklığı oldu. Oynanan oyuna, Konya'nın ve Konyaspor'un büyüklüğüne hiç yakışmayan bir skor aldık. Duran toplardan ve bir tane de atılan uzun toptan kişisel konsantrasyon eksikliğine dayalı goller yedik. Bir önceki Orduspor maçında da olduğu gibi son iki maçta rakibe oyun anlamında bir tek gol pozisyonu dahi vermeden yenilen 5 gol ve kaybedilen 5 puan var. Tabi ki bunlar düşündürücü ve düşündürürken de giderilmesi gereken konular. Bunlar üzerinde çalışmalarımız var” dedi.
KARŞIYAKA MAÇINI KAZANACAĞIZ
Yarın oynanacak Karşıyaka maçına da değinen  Fuat Yaman, "Karşıyaka mücadelesi kalan 10 maçımızdan biri ve çok çok öneme sahip bir karşılaşma. Karşıyaka maçını takımımızın oyunsal anlamda gösterdiği gelişmenin skor ile bütünleşmesi halinde kalan 10 maçı en fazla puan toplayarak lig ikincisi olarak Süper Lig'e çıkmamızı belirleyecek bir maç olarak görüyoruz. Kazandığımız takdirde ilk 2 takım arasından direkt çıkma konusunda çok iyi bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum. Sonuç itibariyle Konyaspor ilk 2 takım arasından veya Allah korusun aksi bir durum olması halinde play-off'tan Süper Lig'e çıkma konusunda en büyük adaydır. Şu anda takımdaki gelişmeler, futbolcularımızdaki reaksiyonlar beni bu konuda çok cesur konuşmaya yönlendiriyor.”
KONYASPOR ÖNEMLİ BİR ŞEHRİN TAKIMI
Konyaspor’un önemli bir şehir takım olduğuna da dikkat çeken Yaman, Konya’nın bu anlamda çok daha iyi yerlerde olmasının gerektiğinin de altını çizerek “Bir diğer avantajımız daha var. Biz şehir takımıyız. Potansiyelimiz çok büyük. Alınacak iyi bir galibiyetle şehrin dinamikleriyle oluşturacağımız sinerji Konyaspor'u sezon başında hedeflediği noktaya taşıyacaktır diye düşünüyorum. Geçmişte yapılan hataları, yapılmayanları ya da eksiklikleri konuşmanın biz dahil bu saatten sonra hiç kimseye yararı yok. Gerçek saptamalar bile bu saatten sonra bir işe yaramaz. Sadece onların tedavisiyle bir yere gelebiliriz. O yüzden geçmiş ile ilgili konuşmanın hiç kimseye bir yararı olacağını zannetmiyorum. Bundan sonra kalan 10 maçımızı en yüksek puanı toplayarak sezon başında konulan hedefi gerçekleştirmekten başka yapacak hiç bir şeyimiz yok. Bu konuda olumlu gelişmeler var. Sezon başından bu yana çeşitli nedenlerle görev alamamış arkadaşlarımızın fiziksel eksikliklerinin gelişmesi adına alınan tedbirler var. Oynayabilme özelliği ve kapasitesi daha fazla oyuncuya ihtiyacımız var. Bunu başararak sezon başında konulan Süper Lig hedefine ulaşacağız" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri