Hedefimiz 38 puan

Denizli yenilgisini unutarak Antalya maçını kazanmak isteyen Konyaspor, hazırlıklara başladı. Futbol Şube Sorumlusu Düzkaya, ligde barajın 36 olacağını ve kendilerinin en az 38 puan alacaklarını söyledi

Oynanmadan hiç bir maçın kazanılmayacağını belirten Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, iyi bir kadroya sahip olduklarını ilk 10’a gireceklerini yineledi ve Antalya maçının Konyaspor için çok önemli olduğunu vurguladı. Ligin başında, zorunlu transferler yaptıklarını, ara transferde kadroya katılan futbolcularla daha da güçlendiklerini belirten Düzkaya; “Oynanmadan hiç bir maç kazanılmaz. Ancak, çok iyi, tecrübeli bir kadromuz var. İlk 10’a gireceğimize inanıyorum. Baraj: 35-36 puan olur” dedi. Denizlispor’un kadro olarak kesinlikle Konyaspor’un rakibi olamayacağını da dile getiren Düzkaya; “Denizlispor’u yenmemiz gerekirdi. Bu maçı kazansaydık yerimiz değişecekti. Konyaspor, bugün bulunduğu sıralamayı hak etmiyor” diye konuştu. 

Cumartesi günü Antalyaspor ile oynanacak maç için de görüşlerini bildiren Düzkaya, Konyaspor taraftarlarını destek için tribünlere davet etti ve maçla ilgili şu açıklamayı yaptı. “İç sahada, kazanamama sıkıntımız var. Ligin ilk haftasında Ankaragücü maçından buyana sahamızda galip gelemedik. Bunu sıkıntıyı giderdiğimiz zaman Konyaspor daha iyi yerlere gelecektir. Antalyaspor maçı, bizim açımızdan 7 puanlık maç. Hem rakibimizin puan sıralamasında bizim altımızda kalmasını sağlayacağız. Hem de ikili averajda öne geçmiş olacağız. Antalyaspor maçını kazanmamız halinde çok rahatlayacağız.”
Turkcell Süper ligde kalan haftaları değerlendiren Düzkaya, kalan 14 haftanın çok çetin geçeceğini, Konyaspor olarak buna hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Düzkaya, Antalya maçına, diğer karşılaşmalara oranla çok farklı psikolojiyle çıkacaklarını, Konyaspor’un teslim olacak bir takım olmadığını da belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü. “Antalya karşısında alacağımız bir galibiyetle üst sıralara çıkacağız. Rakiplerimizi zor biri hafta bekliyor. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Aşağıdaki takımlar rahat değil. Kalan haftalarda var güçleriyle saldıracaklar. Bu nedenle her maç zor olacak. Bana göre, baraj: 35-36 puan olur. Konyaspor ise ligi en az 38 puanla bitirir.”
2 MAÇTAN 6 PUAN HEDEFLİYORUZ
Yeşil-beyazlı kulübün Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş, Denizlispor karşısında alınan yenilgilin hak edilmeyen bir mağlubiyet olduğunu belirterek oynanacak 2 maçta 6 puan hedeflediklerini söyledi. Sarıtaş, “Denizlispor karşılaşmasında 10 kişi oynamamıza rağmen maalesef kaybettik. Kazansaydık bizim için çok büyük moral olacaktı. Ama artık Denizlispor maçını unutup önümüzdeki haftalar için çalışmalara başladık. Önümüzde Antalyaspor ve Galatasaray maçları var. İkisini de kendi sahamızda oynayacağız. Maalesef kendi sahamızda bu sezon pek başarı sağlayamadık. Ama bu şanssızlığı kırmanın da vakti geldi. Öncelikli hedefimiz kendi evimizde artık maç kaybetmemek. Diğer hedefimiz de kendi evimizde oynayacağımız Antalyaspor ve Galatasaray karşılaşmalarının ikisini de kazanarak 6 puanı hanemize yazdırmak. Konyaspor olarak 2 maçta 6 puan hedefliyoruz ve kesinlikle kazanacağız. Antalyaspor ve Galatasaray maçları zor geçecek ama Konyaspor bu engelleri aşarak ligde alt sıralardaki yerlerden kurtulacak güce sahip. Artık kesinlikle mutlak galibiyet hedefindeyiz” dedi. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri