Hedefe bir adım daha yaklaştık

TFF 2. Lig 3. Klasman Grubu'nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, geçtiğimiz hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde aldığı Alibeyköy galibiyeti ile zirveyi bırakmadı.

Şinasi, İshak ve Emirhan’ın golleri ile 3-0’lık skorla sahadan ayrılan yeşil-beyazlılar, aldığı bu sonuçla 50 puanla lider durumda bulunuyor. 13. hafta öncesinde en yakın takipçisi Türk Telekom’un 1 puan önünde bulunan temsilcimiz, Telekom7un geçtiğimiz haftayı maç yapmadan kapatması ile puan farkını 4’e çıkardı.

Ligin zirvesini zorlayan ekiplerden Etimesgut Şekerspor, aldığı 2-0’lık Maltepespor galibiyeti ile 45 puanla 3. sıraya yerleşirken, Aynı puana sahip Zeytinburnuspor ise uzun süre Şekerspor’u yakından takip etmesine rağmen aldığı kan kayıpları ile 4. sıraya kadar geriledi. Zeytinburnu, İstanbulspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.
Kendi evinde Alibeyköyspor karşında aldığı 3-0'lık galibiyetten sonra play-off maçlarına gitme yolunda emin adımlarla ilerleyen Konya Şekerspor, önümüzdeki hafta sonu Zeytinburnu deplasmanında önemli maçlarından birine çıkacak. Zorlu maçın hazırlıklarına ara vermeden başlayan yeşil-beyazlılar, Zeytinburnu deplasmanından üç puanla döndüğü takdirde şampiyonluk yolunda önemli bir engeli de aşmış olacak. Konya Şekerspor kalan 5 maçının 2'sini kendi sahasında, 3'ünü ise deplasmanda oynayacak.
ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK
Alibeyköy karşılaşmasının ardından ir açıklama yapan Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal maçtan önce rakip Alibeyköyspor'dan çekindiklerini söyleyerek, "Alibeyköyspor son iki maçında Maltepespor'u yendi ve İstanbulspor ile berabere kaldı. Ama biz maça çok hızlı başlayarak erken gollerle işi bitirmek istedik. İlk yarı çok baskılı bir oyun oynadık. Erken bulduğumuz gollerle takımımız biraz rahatladı. Daha sonrasında oyunu bırakmadık. Girdiğimiz pozisyonlar oldu. 90 dakika boyunca rakibimize pozisyon vermeden maçtan 3-0 galip ayrıldık. Bu galibiyetle hedefe biraz daha yaklaşmış olduk. Almış olduğumuz galibiyet ligde oynayacağımız maçlarda bize bir maçlık bir kredi oluşturdu. Bunun avantajını sonuna kadar sürdürerek grup maçlarına şampiyon olarak gitmek istiyoruz. Şimdi tek hedefimiz önümüzdeki hafta sonu oynayacağımız Zeytinburnu maçını kayıpsız atlatmak. Oynayacağımız karşılaşmanın zorluk derecesi çok fazla ve her iki takım içinde kazanılacak puanlar çok büyük önem taşıyor. Biz haftalardır oynadığımız iyi futbolla istediğimizi almayı düşünüyoruz" dedi.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise, Play-Off yolunda önemli bir adımı daha attıklarını söyledi. Ligde kolay takım olmadığının ve her maça final havasında hazırlandıklarının altını çizen Erence; “Evimizde aldığımız 3-0’lık skor ve ortaya koyduğumuz futbol bunun bir göstergesi. Lig bitene kadar yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Hedefimiz olan Play-Off’a kalabilmek için elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini sahaya yansıtacağız. Alibeyköy karşısında tüm taraftarlarımızı ve camiamızı memnun eden bir oyun ortaya koyduğumuza inanıyorum. Biz yönetim kurulu olarak teknik heyet ve futbolcularımızı elde ettikleri başarılı sonuçtan dolayı tebrik ediyoruz. Şimdi önümüzde Zeytinburnu ile yapacağımız çok önemli bir maç var. Bu sınavdan da anlımızın akı ile çıkmak için büyük çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri