Hedef iyi başlamak

Bank Asyada şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlanan Konyasporda, hedef, lige Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu deplasmanda yenerek başlamak. Kartalın ilk 5 hafta hedefi en az 13 puan almak

Lig hazırlıklarını sürdüren Konyaspor’da yönetici ve teknik adamlar her ne kadar puan olarak hedef göstermeseler de yapılan planların bu haftaları yenilgisiz kapatarak 13 puana ulaşmak olduğu öğrenildi. Lige Gaziantep deplasmanıyla başlayacak olan yeşil-beyazlılar Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile birlikte ikinci hafta da iç sahada Erciyesspor’u yenip 6 puan alarak 3. hafta Çanakkale deplasmanına yüksek moralle çıkmayı amaçlıyor. Bu maçtan en az biri beraberlikle ayrılmak isteyen Konyaspor 4 ve 5. haftalarda iç sahada Bucaspor ve Kartalspor’u konuk edecekler. Böylece, temsilcimiz bu iki maçı da kazanarak 13 puanlık hedefe ulaşmış olacak.  Konyaspor, ilk yarıda kalan 12 hafta da ise 6 maçını içeride, 6 karşılaşmasını da deplasmanda oynayacak. Yeşil-beyazlılar, iç sahada: Karabükspor, Mersin İdmanyurdu, Kocaelispor, Boluspor, Samsunspor ve son hafta da Altay ile mücadele edecekler. Kartallar, deplasmanda ise Orduspor, Karşıyaka, Rizespor, Hacettepe, Adanaspor ve Giresunspor ile oynayacaklar. Konyaspor’da ilk yarı sonu puan hedefinin ise 35-37 puan olduğu öğrenildi.

İKİ ÖZEL MAÇ YAPILACAK
Lig perdesini 23 Ağustos’ta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla açacak olan Konyaspor’da hazırlıklar sürdürülüyor. Günde sabah ve öğleden sonra olmak üzere çift antrenmana yapan yeşil-beyazlılar, lige kadar iki özele maç daha oynamayı planlıyor. Kartallar, hafta sonu deplasmanda Adanaspor veya Mersin İrmanyurdu ile oynamayı düşündükleri maçla ilgili temaslarını sürdürüyorlar. Basın sözcüsü Güven Öten, bu iki takımı seçmelerindeki nedenin, ilk hafta deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynamaları ve bu üç İl’inde sıcak iklime sahip olmaları olduğunu gösterdi. Konyaspor yönetimi, hafta sonunda yapılmasını planladıkları bu maçın dışında hafta arasında da Konya’da bir karşılaşma daha oynamayı düşünmekte.. Sezon açılışının da gerçekleştirileceği bu maç muhtemelen Çarşamba akşamı yapılacak.. Bu konuda Başkent ekiplerinden Hacettepe ile görüşmeler yapıldığı bildirildi.  
KONYASPOR’DA DURMAK YOK
Yeşil-beyazlılar, önceki gün sabah kuvvet ve dayanıklılık ile top çalışması yaparken, öğleden sonra da Tatlıcak tesislerinde akşam saatlerinde top tekniği ve taktik ağırlıklı bir çalışma yaptılar. Çalışmaya izinli olan kaleci Eray Birnican dışında tüm oyuncular katılırken,  Koray İçten takımdan ayrı düz koşu yaptı. Futbolcular daha sonra kaleciler Recep, Haluk ve Nazmi’nin koruduğu kalelere kanatlardan yapılan ortalarda gol çalışması yaptı. Kartallar, dünü de çift antrenmanla geçirdi.. Sabah kondisyon, öğleden sonra taktik çalışan yeşil-beyazlılarda koral süper. Yaklaşık 1,5 saat süren akşam antrenmanı açma-germe hareketleriyle sona erdi.
FORVET ARAŞIYI DEVAM EDİYOR
Konyaspor’da en az bir oyuncu transferi için de arayış devam ediyor. Nokta transfer olarak adlandırılan ve takımda direkt oynayacak bu futbolcu büyük bir olasılıkla Süper lig takımlarından seçilecek. Ayrıca, defansa da bir oyuncu transferinin düşünüldüğü ileri sürüldü.. Ancak, bu konuda kesin kararı teknik adamlar verecekler. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, yeşil-beyazlı teknik adamların, uzun lig maratonunda sıkıntı çekmemek için defansa da bir oyuncu alınmasından yana oldukları öğrenildi. 
HALUK: KONYA’YI SEVİNDİRECEĞİZ
Dört sezon aradan sonra yeniden döndüğü Konyaspor’u layık olduğu yer olan Turkcell Süper Lig’e taşıma adına büyük gayret göstereceklerini ifade eden kaleci Haluk Tanrıseven, “Çok iyi bir takımız. Hem kendi adıma hem de takımım adına başarılı bir sezon geçirip Turkcell Süper Lig’e dönüş yapacağız ve Konya’yı sevindireceğiz” dedi.
Bank Asya 1.Lig’in Turkcell Süper Lig’e oranla daha çok mücadelenin yaşandığı zor bir lig olduğuna da işaret eden Haluk Tanrıseven, “Turkcell Süper Lig’de oynamak Bank Asya 1.Lig’e göre daha kolay. Ama Bank Asya 1.Lig’in kendine göre bazı zorlukları var. Diğer takımların yaşayacağı sıkıntıları inşallah biz yaşamayacağız. Zaten çok iyi bir kadromuz var. Seyirci desteğini de arkamıza alarak sezon boyunca iç sahada oynayacağımız maçlarda puan kaybına uğramayız diye düşünüyorum. Hem kendi adıma hem de takım arkadaşlarım adına iyi bir sezon olacağına ve Turkcell Süper Lig’e döneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri