Hdp'li Zozani: Devlet Sizin Olduğu Kadar Benim De Devletimdir

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Sayın Bakan, bu devlet sizin olduğu kadar benim de devletimdir. MHP ve CHP'nin olduğu kadar benim devletimdir. Ben bu ülkede hamaset yapan pek çok kişiden daha sağlam bağlarla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım."...

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Sayın Bakan, bu devlet sizin olduğu kadar benim de devletimdir. MHP ve CHP'nin olduğu kadar benim devletimdir. Ben bu ülkede hamaset yapan pek çok kişiden daha sağlam bağlarla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bütçe ile kesinhesaplı görüşülmeye başlandı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "Size göre paralel KCK mıdır yoksa cemaat midir? AKP kongrelerinde kürkrüyorsunuz, onu da yalanlayacak haliniz yok. Size cemaatin paraleli kötü, diğerinin paraleli iyi." ifadelerini kullandı.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Dersim olaylarını dile getirdi. Hakkari Yüksekova'daki bir sesi dinleten Zozani, "O günkü Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında ne fark, siz görün." dedi. Her türlü küfrün yapıldığını dile getiren Zozani, "Hayır 'sen bu halka küfredemezsin' demeliydik. Herkes kendi cenahından olaylara müdahil olup sonuç çıkarırsa, maalesef doğru sonuçlar çıkaramayız." diye konuştu. Zozani, polis, zırhlı araçların halka küfrettiğini ve bunun raporlaştırıldığını, valinin de kabul ettiğini söyledi.

"HPD'ye yönelik linç kampanyası kime ne kazandıracak; merak ediyorum." diyen Zozani, 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili araştırma önergesi verdiklerini ama bunun kabul edilmediğini kaydetti. "Bu olayları açığa çıkarmak, hükümetin namus borcudur." diyen Zozani, "Kibir eninde sonunda ele verir. Devlet kullandığı enstrümanlar sebebiyle Kürt halkına uyguladığı politikalarla kibre düşmüştür ve suçüstü yakalanmıştır." şeklinde konuştu.

Polis ve jandarma kurşunuyla insanların öldüğünü ve kaç soruşturma başlatıldığını soran Zozani, "Suçluyu erken buldunuz ama bulduğunuz suçlu, suçlu değildir. Devletin suç halini gizlemek için suçu başkalarına attınız." dedi.

"Sayın Bakan, bu devlet sizin olduğu kadar benim de devletimdir. MHP ve CHP'nin olduğu kadar benim devletimdir." diyen Zozani, "Biz Türkiye'nin büyümesini isterken kimse bizi ne farklı göstermeye nede itham etmeye kalkışsın. Ben bu ülkede hamaset yapan pek çok kişiden daha sağlam bağlarla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım." şeklinde konuştu.

Zozani'nin konuşmasının ardından kameramanların dışarı çıkması istendi. Ancak CHP'liler bu duruma tepki gösterdi. Komisyonu yöneten AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç, kameralar sebebiyle kimseyi göremediğini ifade etti. CHP'liler ise kendilerinin önünden kameraların çekim yapabileceğini ifade etti. Daha sonra kameralar yer değişikliği yaparak çekim yapmaya devam etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri