Hdp’li Sarıyıldız: Abd'nin Işid'e Hava Saldırısı Sembolik

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hükümetin IŞİD politikasını eleştirerek, “Devlet, Kobani düşsün diye, IŞİD’e zemin hazırlıyor.” dedi. Sarıyıldız, ABD'nin IŞİD'e düzenlediği hava saldırılarını da sembolik bulduğunu...

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hükümetin IŞİD politikasını eleştirerek, “Devlet, Kobani düşsün diye, IŞİD’e zemin hazırlıyor.” dedi. Sarıyıldız, ABD'nin IŞİD'e düzenlediği hava saldırılarını da sembolik bulduğunu ifade etti.

Sınır hattında IŞİD ile PYD arasında çatışmalar devam ediyor. Kobani’nın yaklaşık 10 kilometre batısında devam eden çatışmalar vatandaşlar tarafından da izleniyor. Mehmetçik'ten boşalan nöbet kulelerine giren vatandaşlar burada ve hâkim noktalardan savaşı çıplak gözle izlemeye çalışıyor. Sınır hattında bekleyen vatandaşları ziyaret eden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, burada yaptığı açıklamada, hükümetin IŞİD politikasını eleştirdi. Hükümeti IŞİD’e destek vermekle suçlayan Sarıyıldız, Kobani’nin düşmesi için devletin IŞİD’e zemin hazırladığını ileri sürdü. Sarıyıldız ABD’nin hava saldırılarını da sembolik buldu. Türkiyeli binlerce Kürt’ün sınırı aştığını kaydeden Sarıyıldız, herkesi Kobani’ye sahip çıkmak üzere sınır hattına davet etti.

“TÜRK DEVLETİ KOBANİ DÜŞSÜN DİYE IŞİD’E ZEMİN HAZIRLIYOR”

Hükümetin IŞİD politikasını eleştiren Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kobani’nin düşmesi için devletin IŞİD’e zemin hazırladığını öne sürdü. Bölge halkının devletin samimiyetine inanmadığını savunan Sarıyıldız, Türk devletinin IŞİD ve Kürt halkı arasından pozisyonunu IŞİD’den taraf kullandığını ileri sürdü. Sarıyıldız, “ Devlet şuana kadar IŞİD’in yanında yer almış. Kimi yerde saldırılara sessiz kalarak, kimi yerde çetelerin Türkiye üzerinden Rojava'ya geçişini sağlayarak, kimi yerde direk silah desteği sağlayarak. Türk devleti, 'Kobani düşsün' diye her türlü zemini hazırlıyor. Bunlar ahlaki şeyler değil.” sözlerine yer verdi.

“BİNERCE VATANDAŞIMIZ KOBANİ’YE DESTEK İÇİN SINIRI AŞTI”

Sınır hattına binlerce vatandaşın yığıldığını kaydeden Sarıyıldız, binlerce vatandaşın da Kobani’deki savaşa destek vermek için sınırı aştığını dile getirdi. Sarıyıldız, “Dün sınırları aştık. Halkımız sınırları binlerle aştı. Şuanda Kobani’de binlerce insanımız var. Oradaki direnişe katılmak istiyorlar. Bu günler tarihi günlerdir. Var olma ile yok olma arasındaki ayrımın, en fazla inceldiği günlerdir. O açıdan biz de, buralarda olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Kobani’nin siyasi geleceği belirleyecek bir yer olduğunu kaydeden Sarıyıldız, “Burası bizlerin, siyasetimizin geleceği, istikbalimizin belirleneceği bir dönüm noktası. Onun için buradayız. Hala Kobani’deki kuşatma kalkmış değil. Halka da buraya gelsinler diye, çağrıda bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan ABD’nin hava saldırısının sembolik olduğunu dile getiren Sarıyıldız, “Avrupa ülkeleri, ABD, katliam riski ortaya çıkınca sembolik müdahale yapıyorlar. Aslında şunu söylemeye çalışıyorlar ‘ biz olmadan siz hiçbir şeysiniz’ ama buradaki halk da ‘bizim irademiz olmadan bu çeteler püskürtülemez. Bu çeteye yönelik en büyük mücadeleyi veren Kürtlerdir.” diye konuştu.

Bu arada vatandaşların sınır hattındaki bekleyişi sürüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri