Hdp'li Kürkçü: Türkiye, Işid İçin Katar’dan 1 Milyon 375 Bin Dolar Aldı Mı?

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na Türkiye'nin Katar’dan 1 milyon 375 bin dolar aldığı iddia edilen parayı hangi alanda kullandıklarını ve IŞİD'in eylemlerinin sorumluluğunu üstlenip üstlenmeyeceklerini...

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na Türkiye'nin Katar’dan 1 milyon 375 bin dolar aldığı iddia edilen parayı hangi alanda kullandıklarını ve IŞİD'in eylemlerinin sorumluluğunu üstlenip üstlenmeyeceklerini sordu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Ertuğrul Kürkçü, Katarlı muhalif grup ‘Kurtuluş İçin Gençlik Hareketi’nin Youtube’da bir video yayımlayarak, Katar’ın IŞİD’i desteklediğine dair bazı belgeleri açıkladığına işaret etti. Kürkçü, "Videoda grubun sözcüsü Khalid el Haill gelecek teröristlere (IŞİD’i kastederek) ev sahipliği yapması ve gereken teçhizatın sağlanması için Türkiye’ye Katar tarafından 1 milyon 375 bin dolar ödeme yapıldığını iddia etmektedir. Bu paranın üstün teknolojik kameralar, kayıt cihazları vb. alınması ve cihatçılara medya desteği sağlanması için ödendiğine, bunların da Türkiye tarafından Irak Kürdistan’ına yollandığına dair ellerinde belgeler olduğu da diğer iddialar arasındadır." dedi.

Kürkçü sözlerinin devamında, Khalid el Haill’in bir başka video mesajında açıkladığı ikinci belge olduğunu hatırlatarak, "Katar’ın Amman elçisi yardımcısından Katar Dışişleri Bakanlığı Arap İşleri Sorumlusu’na yazılmış şu mesajı içerdiği iddia edilmektedir: ‘Kuzey Afrika’da teçhizatı tamamlanmış silahlı gönüllülerin Kürdistan üzerinden Irak’ta cihat etmeleri için gerekli lojistik yardımların tamamlanması ve Türkiye limanlarında karşılanmaları için Türkiye ile koordinasyon edilmesi rica olunur.’ Bu iddianın IŞİD militanlarının Irak’a geçişinin Katar ve Türkiye koordinasyonunda gerçekleştiği ve cihatçıların Libya-Türkiye hattı üzerinden Irak ve Suriye’ye geçtiği yönündeki diğer iddia ve bulgularla örtüştüğü iddia edilmektedir." görüşünü belirtti.

DAVUTOĞLU'NA IŞİD SORULARI

Kürkçü, bu gerekçelerle Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

"Türkiye Katar’dan 1 milyon 375 bin dolar almış mıdır? Almış ise bunu hangi alanda kullanmıştır?

Yukarıda iddia edildiği gibi paranın üstün teknolojik kameralar, kayıt cihazları vb. alınması ve cihatçılara medya desteği sağlanması için ödendiği bunların da Türkiye tarafından Irak Kürdistan’ına yollandığı doğru mudur?

İddia edildiği gibi Kuzey Afrika’da teçhizatı tamamlanmış silahlı gönüllülerin Kürdistan üzerinden Irak’ta cihat etmeleri için gerekli lojistik yardımların tamamlanması ve Türkiye limanlarında karşılanmaları için Türkiye ile koordinasyon edildiği doğru mudur?

IŞİD militanlarının Irak’a geçişinin Katar ve Türkiye koordinasyonunda gerçekleştiği ve cihatçıların Libya-Türkiye hattı üzerinden Irak ve Suriye’ye geçtiği iddiaları doğru mudur?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri