Hdp'li Gençler, İstanbul Üninversitesi'nde Kobani İçin Eylem Yaptı

HDP Gençlik Meclisi'nden bir grup, Kobani’ye destek için İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine yürüdü. Üniversitenin içine giren göstericiler, pankart açarak YÖK’ü protesto etti.Fatih Vezneciler’de toplanan HDP'li gençler, sloganlar...

HDP Gençlik Meclisi'nden bir grup, Kobani’ye destek için İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine yürüdü. Üniversitenin içine giren göstericiler, pankart açarak YÖK’ü protesto etti.

Fatih Vezneciler’de toplanan HDP'li gençler, sloganlar eşliğinde İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine yürüdü. Göstericiler yürüyüş boyunca ‘AKP’den Hesabı Gençlik Soracak', 'Katil IŞİD İşbirlikçi AKP', 'YÖK’e Hayır’ sloganları attı. Eylemciler, ardından üniversite içine girdi. Eylemciler burada hükümet aleyhine sloganlar atmaya devam etti. Grup, 'AKP’nin YÖK’ünü Kaldıracağız’ şeklindeki pankartlarla hükümeti eleştirdi. Göstericilerden birkaç kişi ise fakültenin penceresine pankart astı.

Grup adına basın açıklaması yapan bir öğrenci, “Biz barışı savunuyoruz ve sesimizi yükseltiyoruz. Bizler üniversiteliler olarak AKP’nin hayatımızı hedef aldığı her alanda mücadele edeceğiz. AKP’den hesabı gençlik soracak.” diye konuştu.

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri