Hdp'li Ertuğrul Kürkçü, Meclis'te Konuşma İçin 'Prompter' İstedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 2. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Meclis, Irak ve Suriye tezkeresini görüşmeye başladı. Görüşmelere CHP Genel...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 2. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Meclis, Irak ve Suriye tezkeresini görüşmeye başladı. Görüşmelere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor. Hükümeti ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç temsil ediyor. Tezkereye AK Parti'nin yanısıra MHP 'kabul', CHP ve HDP ise 'ret' yönünde oy kullanacağını duyurmuştu.

    HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, tezkere görüşmeleri sırasında söz alarak kürsüye çıktı ve konuşmasını yapmak için 'prompter' istedi. Kürkçü'nün sesi kısık çıkınca TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Bir rahatsızlığınız varsa mikrofonun sesini açabiliriz" dedi. Bunun üzerine Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yasama yılı açılış konuşmasını prompter'den yapmasına gönderme yaparak "Bir sorun yok. Prompter istiyorum." dedi. Bunun üzerine Bahçekapılı gülerek "Daha önce talep etseydiniz yerine getirirdik." diye konuştu.

    AK Parti hükümetinin IŞİD'den şikayet eder göründüğünü söyleyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Davutoğlu-Erdoğan ikilisinin emperyal yayılmacı İslam dünyasının liderliğine oynama uğruna Türkiye'yi ateşe sürüklemesine izin vermek istemiyoruz. Dünkü konuşmasıyla 'Şam yönetiminin derhal uzaklaştırılması bizim hedefimizdir' diyor. Bu tezkerede IŞİD nerede. Türkiye'nin nerede duracağı belli değil, Türkiye'yi maceraya sürüklemeye, Mehmetçiğin kanı üzerinden bu ülkeyi felakete sürüklemeye hakkınız yoktur." şeklinde konuştu.

    Akif Hamzaçebi'ye cevap vermek üzere kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, asıl meselenin, bataklığın kaynağının ne olduğunu bilmeden, IŞİD terör örgütünün ne zaman ortaya çıktığını ortaya koymadan tezkereyi eleştirmenin bir zafiyet olduğunu savundu. Elitaş, "Suriye'de ortaya çıkan rejimin kendi insanını katlettiği, Irak'taki rejimin bölgesinde yaşayan insanlara zulmettiği dönemde terör örgütü beslenme imkanı bulmuştur. Sayın Hamzaçebi'nin bu konuşması TBMM'de CHP'li milletvekillerinden alkış aldı. Eminim, bu konuşmayı Suriye parlamentosunda yapmış olsaydı çok daha büyük bir alkış alırdı. Sanki siz TBMM'nin bir üyesi gibi değil, Esat rejimini savunan bir milletvekili pozisyonuna maalesef düştünüz." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri