Hdp’den Akşam, Sabah Ve Yeni Şafak’a Yalanlama

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Akşam gazetesinde yayımlanan ardından Sabah ve Yeni Şafak sitelerinde de yer alan ‘Kobani direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin HDP’ye 282 üye ve yöneticinin partiden uzaklaştırılacağı’...

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Akşam gazetesinde yayımlanan ardından Sabah ve Yeni Şafak sitelerinde de yer alan ‘Kobani direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin HDP’ye 282 üye ve yöneticinin partiden uzaklaştırılacağı’ iddiasını içeren haberi yalanladı.

Saruhan Oluç, Akşam gazetesine tekzip için yaptığı yazılı açıklamada, "Partimize yönelik gerçek dışı haber ve yorum üretme nöbetini bugün devraldığı anlaşılan Akşam gazetesinde yayımlanan Diyarbakır mahreçli bir haberde, Kobani direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin 282 üye ve yöneticimizin partiden uzaklaştırılacağı iddia ediliyor. Aynı haber daha sonra Sabah ve Yeni Şafak sitelerinde de yer almıştır." hatırlatmasını yaptı.

'BU TÜR HABERLER, KARALAMA AMAÇLI'

Yaklaşan seçimler öncesinde, il ve ilçe kongreleriyle örgütlenmesini güçlendiren HDP’yi karalama amaçlı bu tür haberlerin gerçekle en küçük bir ilgisinin olmadığına vurgu yapan Oluç, şöyle devam etti: "Merkez Yürütme Kurulumuz tarafından demokratik protesto hakkının kullanılması çağrısının yapıldığı Kobani direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin herhangi bir yönetici ya da üyemize, Disiplin Kurullarımızca herhangi bir soruşturma açılmış değildir. Kobani'yi düşürme politikası çöken siyasi iktidarın ve yanında duran medya kuruluşlarının, yaşadıkları fiyaskonun maliyetini partimize fatura etme kapsamındaki bu tür haberler, basının düştüğü durumu göstermesi açısından ibret vericidir."

'BU YALAN HABERİ DÜZELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Akşam gazetesinin daha önce de HDP milletvekilleri ve partileri hakkında, doğru olmayan verilere dayalı, hedef gösteren ve yanıltan haberler yaptığına işaret eden Oluç, "Bu kez de gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışan Akşam gazetesini ve muhabirini, ardından aynı haberi sorgulamaksızın kullanan Sabah ve Yeni Şafak sitelerini tekzip ediyor, bu yalan haberi düzeltmeye çağırıyoruz." uyarısı yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri