Hazreti Hadimi'nin belgeseli çekilecek

Ahmet Sorgun Hazreti Hadimi'nin hayatı ve ilmi çalışmalarını konu alan bir belgesel filmin yapılması için gerekli adımların atıldığını söyledi

Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, hafta sonunu memleketi Hadim'de geçirdi. İlçe ziyaretinde vatandaşla biraraya gelen Sorgun, Hazreti Hadimi Türbesi’ni ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Hazreti Hadimi'nin hayatı ve ilmi çalışmalarını konu alan bir belgesel filmin yapılması için gerekli adımların atıldığını söyleyen Ahmet Sorgun bunun hem Hz. Hadimi’nin hem de Konya’nın Türkiye ve dünyaya tanıtılması noktasında önemli bir çalışma olacağını ifade etti.

Milletvekili Sorgun, “Bütün dünyaya insan yetiştirmenin, hizmet üretmenin önemini anlatan Hazreti Hadimi’nin iyi anlatılması ve iyi anlaşılması gerekmektedir. Yaşadığı dönemde İstanbul’u ve hatta sarayı tercih etmeyip, Hadim de yaşamayı ve insan yetiştirmeyi tercih etmiş olması ilmin kendisi için ne kadar önemi olduğunu ortaya koymuştur. İlmi, irfanı yüksek nesiller yetiştirmeyi kendine vazife edinen ve hayatı boyunca birçok âlim yetiştiren, fakih ve mutasavvıf Ebu Said Muhammed Hadimi’nin gelecek nesillere iyi anlatılması, fikirlerinin iyi anlaşılması gerekmektedir. Bu münasebetle de bu belgeselin son derece faydalı bir çalışma olacağını düşünüyorum” dedi.

Hadim ve Konya için yapılacak çalışmaların her zaman içinde olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirten Sorgun, “Bu çalışmayı Hadim Belediyemizle birlikte planladık ve Başbakanlık tanıtma fonuna müracaatımızı yaptık, bu projenin başından sonuna kadarda takipçisi olacağız. Bu konuda bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçenin tanıtımında Hz. Hadimi belgeselinin önemli bir faktör olacağını ifade eden Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ise bu projenin hazırlanması noktasında kendilerine destek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcı Lütfi Elvan ve Sorgun’a teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri