Haziran’da başlıyor

Konya, 14 Haziran 2010’da Aile Hekimliği uygulamasına geçiyor. Uygulama kapsamında 580 hekim görev yapacak ve her hekim 3 bin 300 vatandaştan sorumlu olacak

580 HEKİMİN HER BİRİNE 3 BİN 300 VATANDAŞ

Konya, Haziran ayı itibariyle Aile Hekimliği uygulamasına geçecek. 2 milyon civarında nüfusu olan Konya genelinde 580 aile hekimi görev yapacak. Bir yılı aşkındır Aile Hekimliği uygulamasına geçiş için eğitim, altyapı ve fiziksel çalışmalarda bulunan İl Sağlık Müdürlüğü, hekimlerine hizmet puanı ve talep ettikleri yere göre yerleştirmelerini noter huzurunda Mayıs ayında yapacak. Konya’da her aile hekimine 3 bin 300 vatandaş bağlanacak.
İLK 6 AY HEKİM DEĞİŞTİRİLEMEYECEK
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, ilk olarak aile hekimlerinin ilan edileceğini, ardından bu hekimlerin bakacağı vatandaş sayısının belirlenerek vatandaşlara duyurusunun yapılacağını söyledi. İlk 6 ay boyunca vatandaşların kendileri için belirlenen aile hekimini değiştirme yetkisi olmadığına dikkat çeken Küçükkendirci, 6 ayın sonunda isteyen vatandaşların başka bir aile hekimine geçebileceğini dile getirdi.
SAĞLIK OCAKLARI KULLANILACAK
Vatandaşların aile hekimini seçmeye başlamasıyla birlikte bazı aile hekimlerine daha çok talep olabileceği öngörüsünü de paylaşan Küçükkendirci, 3 bin 300’ün üzerinde vatandaş alan hekimin 4 bine kadar olan sayı için devletin ücret ödeyeceğini, 4 binin üzeri içinse herhangi bir ödemenin söz konusu olmadığını dile getirdi. Küçükkendirci, Aile Hekimliği uygulamasında sağlık ocaklarının kullanılacağını kaydetti.
 
 
1 hekime 3 bin 300 kişi

Aile Hekimliği uygulaması Konya’da 14 Haziran 2010’da hayata geçiyor. Uygulama kapsamında 580 hekim görev yapacak ve her birine 3 bin 300 vatandaş bağlanacak

Konya, 14 Haziran 2010 tarihinden itibaren Aile Hekimliği uygulamasına geçecek. 2 milyon civarında nüfusu olan Konya genelinde 580 aile hekimi görev yapacak. Bir yılı aşkındır Aile Hekimliği uygulamasına geçiş için eğitim, altyapı ve fiziksel çalışmalarda bulunan İl Sağlık Müdürlüğü, hizmet puanı ve talep ettikleri yere göre hekimlerin yerleştirmelerini noter huzurunda Mayıs ayında yapacak. Konya’da her aile hekimine 3 bin 300 vatandaş bağlanacak.
580 HEKİMİN HER BİRİNE 3 BİN 300 VATANDAŞ DÜŞECEK
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya’nın Aile Hekimliği uygulamasına geçmesiyle ilgili, Bakanlığın 14 Haziran 2010 tarihini verdiğini söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü olarak 1 yıldan fazla bir süredir Aile Hekimliği uygulamasına geçiş için eğitim, altyapı ve fiziksel çalışmalarda bulunduklarını aktaran Hasan Küçükkendirci, eksikliklerin ortaya koyularak çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Mayıs ayında, noter huzurunda hekimlerin hizmet puanı ve talep ettikleri yere göre yerleştirmelerinin yapılmasının planlandığını ifade eden Küçükkendirci, Konya’da bulunan 920 hekim arasından 580 tanesinin aile hekimi seçileceğini belirtti. Türkiye genelinde Aile Hekimliği uygulamasına geçen illerde her hekime ortalama 3 bin 300 civarında vatandaş düştüğünü hatırlatan Hasan Küçükkendirci, Konya’da da Türkiye ortalamasında bir rakamın olacağını söyledi. Küçükkendirci, hekim sayısının artmasıyla kendisine düşen vatandaş sayısının da azalacağına işaret etti.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI NASIL BAŞLAYACAK?
Uygulamanın hayata nasıl geçirileceğiyle ilgili de bilgi veren İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, ilk olarak aile hekimlerinin ilan edileceğini, ardından bu hekimlerin bakacağı vatandaş sayısının belirleneceğini ve bunun muhtarlar aracılığıyla kamuoyuna açıklanacağını aktardı. İlk 6 ay boyunca vatandaşların kendileri için belirlenen aile hekimini değiştirme yetkisi olmayacağına dikkat çeken Küçükkendirci, 6 ayın sonunda isteyen vatandaşların başka bir aile hekimine geçebileceğini dile getirdi. Vatandaşların aile hekimini seçmeye başlamasıyla birlikte bazı aile hekimlerine daha çok talep olabileceği öngörüsünü de paylaşan Küçükkendirci, 3 bin 300’ün üzerinde vatandaş alan hekimin 4 bine kadar olan sayı için devletin ücret ödeyeceğini, 4 binin üzeri içinse herhangi bir ödemenin söz konusu olmayacağını dile getirdi. Aile Hekimliği uygulamasında sağlık ocaklarının kullanılacağını da ifade eden Küçükkendirci, “Ayağa hizmet sunma açısından son dönemde sağlık ocağı sayısını artırdık. Hekimlerimiz sağlık ocaklarında çalışacaklar. Aile hekimlerinin yanında, aile sağlığı elemanları dediğimiz ebe, hemşire, sağlık memurundan oluşan yardımcı personel arkadaşlar görev alacaklar. Ailelerin bebeklerinin aşılarını, gelişimsel ve koruyucu sağlık hizmetleriyle ilgili takipleri konusunda doktoruyla görüş alışverişinde olacaklar” dedi.
Aile Hekimliği uygulamasının birçok avantajı beraberinde getireceğine de işaret eden Hasan Küçükkendirci, hasta hekim ilişkisinin daha üst seviyede olacağını, hastayla ilgili bilgilerin bilgisayar ortamından takip edileceğini sözlerine ekledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri