Haziran’da 93 Milyon Tavuk, 398 Bin Hindi Kesildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayında tavuk yumurtası üretiminin 1,3 milyar adet olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayında tavuk yumurtası üretiminin 1,3 milyar adet olarak gerçekleştiğini açıkladı. Ayrı ayda kesilen tavuk sayısı 93 milyon adet, kesilen hindi sayısı ise 398 bin adet oldu.

        TÜİK, 2013 yılı Haziran ayında tavuk yumurtası üretimi verilerini kamuoyu ile paylaştı. Yumurta üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 10,6 arttı. Ayrı ayda kesilen tavuk sayısı 93 milyon adet, kesilen hindi sayısı ise 398 bin adet oldu.

        KESİLEN TAVUK SAYISI AZALDI

        Kesilen tavuk sayısı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 azaldı. Haziran ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 8,5 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 arttı.

        Tavuk eti üretimi 155 bin 345 ton, hindi eti üretimi ise 3 bin 359 ton olarak gerçekleşti. Tavuk eti üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,8 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 azaldı. Haziran ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 5,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,5 azaldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri