Hazır Giyimciler Almanya’ya Çıkarma Yaptı

Ege Bölgesi’nin ihracatında lokomotif sektörlerin başında yer alan hazır giyim ve konfeksiyon, en büyük ihracat pazarı konumundaki Almanya’ya satışını arttırmak için çıkarma yaptı.

Ege Bölgesi’nin ihracatında lokomotif sektörlerin başında yer alan hazır giyim ve konfeksiyon, en büyük ihracat pazarı konumundaki Almanya’ya satışını arttırmak için çıkarma yaptı. Buranın en önemli kumaş fuarı olan Münih Fabric Start'ta ikinci kez yer alan Türkiye, hazır giyim ürünlerini sergileyen tek ülke oldu.

Türkiye’den 23 ihracatçı firmanın, Almanya’dan 250 ithalatçı firmayla ikili iş görüşmesi yaptığı Turkish Fashion Break Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu, 2-5 Eylül 2013 tarihlerinde Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu’nda, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) ile Münih Fabric Start Fuarı idaresi işbirliğiyle düzenlendi. EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, fuarın hazır giyim ve konfeksiyon alanında dünyanın önemli organizasyonları arasında yer aldığını belirtti. Türk şirketlerinin fuarın bir holünü tamamen doldurduğunu aktaran Kızılgüneşler, hazır giyim sektörünün en büyük partneri konumundaki Almanya pazarında konumlarını güçlendirmek istediklerini, ne alacağını bilerek gelen bir hedef kitleye bu fuarla ulaşabildiklerini ve organizasyonun son derece başarılı olduğunu kaydetti.

DÖVİZ KURU REKABETÇİLİĞE İMKAN SAĞLIYOR

Döviz kurlarındaki artışla son dönemde daha rekabetçi bir zemin yakalayan hazır giyim sektörü, 2012 yılında 3 milyar 450 milyon dolarlık ihracat yaptığı Almanya’ya ihracatını, 2023 yılında 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Ege Bölgesi’nin hazır giyim ihracatında Almanya’nın yüzde 23,5’lik pazar payıyla birinci sırada olduğuna işaret eden Emre Kızılgüneşler, “2012 yılında Almanya’ya 273,2 milyon dolarlık hazır giyim ihracatı yaptık. Bay, bayan, çocuk örme-dokuma başta olmak üzere bütün ürün gruplarında Almanya’ya ihracatımızı arttırmak istiyoruz. EHKİB olarak 2013 yılının Ocak-Ağustos döneminde yüzde 12’lik ihracat artış başarısı yakaladık ve 195,5 milyon dolara ulaştık. 2023 yılında Ege Bölgesi’nden Almanya’ya 1 milyar dolar hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatı rakamına ulaşmak için çalışıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri