Hazır Giyim Sektörü Almanya’ya İhracatı Turkish Fashion Break İle Arttıracak

Türk hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları, 2-5 Eylül 2013 tarihlerinde Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenecek Turkish Fashion Break (TFB)’e hazırlanıyor.

Türk hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları, 2-5 Eylül 2013 tarihlerinde Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenecek Turkish Fashion Break (TFB)’e hazırlanıyor. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonuyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHGKİB) tarafından organize edilen TFB kapsamında, sektörel ticaret heyeti programı da düzenlenecek. Sektör için önemli bir fırsat niteliği taşıyan ve Almanya ile ticari ilişkilerin artmasına da katkı sağlayacak programa son başvuru tarihi 24 Temmuz 2013.

Sektörel ticaret heyeti organizasyonuna sadece Türkiye’den gelecek hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçılarının katılacağını belirten EHGKİB Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, “Türk hazır giyim imalatçı ve ihracatçısı firmaların, koleksiyonlarını sergileyerek Alman alıcılarla görüşmelerde bulunmaları öncelikli hedefimizdir. Sektörel ticaret heyeti sayesinde bay, bayan, çocuk örme dokuma ürün gruplarında faaliyet gösteren Türk firmalar, kendilerini ve ürünlerini Alman pazarına tanıtma imkanı bulacak ve fuara gelen ziyaretçilerin oluşturacağı sinerjiden yararlanabilecekler.” dedi.

İLK ALTI AYDA ALMANYA'YA 1,8 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPILDI

Türkiye’nin Almanya’ya hazır giyim ihracatı hakkında da bilgi veren Kızılgüneşler, 2012 yılının ilk altı aylık döneminde 1 milyar 759 milyon dolar olan hazır giyim ihracatının, 2013 yılının aynı döneminde 1 milyar 845 milyon dolara ulaştığını kaydetti. 2012 Ocak-Haziran döneminde Ege Bölgesi’nden Almanya’ya yapılan hazır giyim ihracat rakamının ise 141 milyon 490 bin dolar olarak kayıtlara geçtiğini aktaran Kızılgüneşler, “2013’ün aynı dönemine baktığımızda, bu rakamın yüzde 14,6 artışla 162 milyon 229 bin dolara yükseldiğini görüyoruz. Turkish Fashion Break Münih Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonunun iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmesini bekliyor, ihracatımızı arttırmamıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri