Hayvanları Koruma Günü'nde ‘yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ Oldular

Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel olarak hazırlanan etkinlikler kapsamında 30 gönüllü, eğitim programını tamamlayarak ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ oldu. İl Hayvan...

Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel olarak hazırlanan etkinlikler kapsamında 30 gönüllü, eğitim programını tamamlayarak ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ oldu.

İl Hayvan Koruma Kurulu kararı doğrultusunda Yalova Belediyesi tarafından 30 gönüllüye hayvanların korunması hakkında eğitim programı düzenlendi. Eğitimler Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ile Yalova Belediyesi veteriner hekimleri tarafından verildi. Eğitimi tamamlayarak 'yerel hayvan koruma görevlisi' ünvanını alan kursiyerlere katılım sertifikaları teslim edildi.

MİNİKLERDEN VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE ZİYARET

Belirli periyotlarla özellikle okul öncesi eğitim gören minik öğrenciler tarafından Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen ziyaretler Hayvanları Koruma Günü nedeniyle devam etti. Ziyaretlerde minik öğrencilerin küçük yaşlarda hayvanlarla tanışarak sevgi kazandığını belirten Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Yener Öz, kısa süre içerisinde yeni bir tesis yapılarak hem bakıma muhtaç hayvanların hayvanseverler tarafından bakılacağı hem de çocukların hayvanlarla buluşacağı tesis yapılacağını belirtti. Öz, "Aynı zamanda veteriner hekim olan Belediye Başkanımız Vefa Salman, okul çocuklarının hayvanları yakından görebilmeleri, dokunabilmeleri için evcil hayvan parkı yapacak. Projesi hazır olan parkımızda evcil hayvanlardan yeterli sayıda numune olacak. Çocuklar yeşil alanda dilediği gibi hayvanları sevip, koşup oynayabilecek. Minik yavrularımız hayvanlarla buluşacak." dedi.

Minik öğrenciler daha sonra aynı zamanda veteriner hekim olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette hayvanlarla ilgili Başkan Salman’a sorular soran öğrenciler günün anısına fotoğraf çektirdi.

BAKIMA MUHTAÇ KEDİLER HAYVANSEVERLERCE BESLENECEK

Yalova’da çeşitli rahatsızlıkları olan bakıma muhtaç sokak kedilerinin hayvanseverlerce bakılacağı bir ortamın hazırlanacağını söyleyen Veterinerlik İşleri Müdürü Yener Öz, "Yapılacak bu merkez, bakıma muhtaç kediler için sığınabilecekleri, korunabilecekleri ve yiyecek bulabilecekleri bir yaşam parkı olacak. Burada yalnız yaşamayacak yavru kediler. Emziren anne kediler ve yavruları, sakat veya kör olan kediler hayvanseverler tarafından bakılacak. Her türlü ihtiyacı belediyemiz tarafından karşılanacak bu merkezde hayvanseverler ile sokak hayvanlarını bir araya getirerek bu isteği de sağlamış olacağız." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri