Hayvan Barınağına Minik Ziyaret

Yenimahalle Belediyesi tarafından, cadde ve sokaklarda bulunan, sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için tam teşekküllü olarak hizmete açılan hayvan barınağı, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla minik...

Yenimahalle Belediyesi tarafından, cadde ve sokaklarda bulunan, sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için tam teşekküllü olarak hizmete açılan hayvan barınağı, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla minik misafirlerini ağırladı. İlçedeki çocuklar, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde belediyeye ait Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi’ni ziyaret etti. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen geziye, Batıkent Doğa Koleji’nin 2,5,6,7 ve 8’inci sınıf öğrencileri öğretmenleri nezaretinde katıldı.

Çocuklara, hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gerçekleştirilen gezi programında, veteriner hekimler tarafından barınaktaki hayvanların türleri hakkında miniklere bilgi verildi. Öğrencilere, hayvanların yaşama tutunabilmesi için nasihatlerin verildiği ziyarette çocuklar, yavru köpeklerle oynayıp keyif dolu dakikalar geçirdi. Gelirken sahipsiz köpeklere bayram hediyesi olarak köpek maması da getiren öğrenciler, yavru köpekleri elleriyle besledi.

Veteriner İşleri Müdürü İlker Çelik, "Yenimahalle Belediyesi olarak ‘Yaşama hakkı her canlı için temel bir haktır. Hayat gibi doğada paylaşınca güzel’ anlayışıyla hareket ediyor, onlar için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizden toplanan sokak hayvanlarını gerekli müdahaleleri yaparak sahiplendiriyor, sahiplenilmeyen hayvanları da tedavileri bittikten sonra işaretleri üzerinde olacak şekilde doğal ortamlarına geri bırakıyoruz." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri