Hayriye Oflaz: Ülkemiz Kadınları Birçok Sorunla Karşı Karşıya 

Siyasi Partilerin Konya’daki kadın kolları başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Konya İl Kadın Politikaları Başkanı Hayriye Oflaz 

Ülkemiz Kadınları Birçok Sorunla Karşı Karşıya 

Ülke olarak nüfusunun yarısı kadınlardan oluşan bir toplumda siyaset yapmak amacıyla yola çıkan partimizin, kadınların sorunlarına katılmak, kapsayıcı istişare ve ortak akla dayalı çalışmalar ve projeler yapmak, Mecliste ve ülke yönetiminde daha çok kadın görmek istediğimizi vurgulayarak başlamak istiyorum.

Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın da dediği gibi ‘ekonomik dar boğazdan ve politik sıkışmışlıktan ancak kadınların aklı ve emeği ile kurtulabiliriz.’

Ülkemiz kadınları bugün şiddet başta olmak üzere birçok sıkıntıyla karşı karşıyadır. Artık söz üretmeyi bırakıp aksiyon alma zamanı gelmiştir. Karar mekanizmalarındaki çeşitlilik başarıyı artırır. Yeni bir siyasi kültürü farklı bakış açıları kazanmış kesimler beraber inşa edebilir. Kadınların siyasete katkısı yeni siyasi kültürün mihenk taşıdır. Siyasetin kadınların nezaket diline, müzakereci ve uzlaşmacı yaklaşımına, ötekileştirilenlerle empati kurmasına ihtiyacı vardır. Birçok araştırmaya göre kadın liderlerden daha iyi sonuçların alındığı unutulmamalıdır. Yine birçok araştırmaya göre kadınların psikolojik dayanıklılık eşikleri erkeklere göre daha yüksektir. Bunun kriz ortamında özellikle çok işe yaradığı görülmüş, pandemi döneminde kadın liderlerin başta olduğu ülkelerde daha iyi sonuçlar alınmıştır. Bunun yanında iklim krizi gibi toplumu derinden etkileyen krizlerden de en çok kadınlar etkilenmiştir. Kadınların yaşam koşullarını düzenleyen, onların üretime katılmalarını sağlayan çözümlerle daha çok etkin biçimde iklim kriziyle mücadele edebiliriz.

DEVA Partisi olarak biz Türkiye’de kadınların umudu olacağız. Kadını toplumdan ayrıştıran zihniyetle mücadele edeceğiz, kadının her alanda ve özellikle karar alma mekanizmalarında yer alması için önünün açılacağı politikalar geliştireceğiz. Kadınların ekonomik alandaki varlığının artırılması için politikalar uygulayacağız. Bu konuda kadın girişimciler şirket kurarken ve işlerini büyütürken finansal kaynaklara ve pazara erişimlerini destekleyeceğiz.

Daha müreffeh, daha mutlu, daha yaşanabilir bir ülkenin her anlamda kadınların maksimum katkıları ile kurulabileceğine inanıyoruz. Bunu başarmak için de DEVA kadınları olarak bizler elimizden geleni yapacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri