Hayrettin Karaman: Üzerimize bela yağar

Hayrettin Karaman Hoca, bu sefer de AK Parti iktidarını 'bela' ile uyardı.

Görüşlerinin hükümet çevrelerince yolsuzluk ve rüşvete fetva olarak görülmesiyle eleştirilen Yeni Şafak gazetesi ilahiyatçı yazarı Hayrettin Karaman, bugünkü köşe yazısında iktidarı sert bir dille eleştirdi. Hükümet çevresinde hatırı sayılır bir kişiliği olan Karaman, bu seferki yazısında yöneticileri hak yemekle suçladı. Karaman, bu şekilde devam edilmesi durumunda ise göklerden üzerimize bela yağacağını kaydetti.

Yazının girişinde son dönemlerde yaşanan maden facialarına değinen Karaman, bu tür kazaların arkasında ihmal, kazanç hırsı ve kasıtlı tedbirsizliğin olduğunu belirtti. Yöneticilerle beraber vatandaşlara sert çıkan Karaman, vatandaşların duyarsızlığına sitem ederek, bu durumun inançsızlıkla eş değerde olduğunu savundu.

Yoksulların hakkını yiyenlerden hesap sorulmayacak mı?

İlahiyatçı yazar Hayrettin Karaman, şu uyarılarda bulundu:

“Siz ey devleti yönetenler!

‘Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu

Gelir de adl-i ilâhî sorar Ömer’den onu’

diyen büyük Ömer’in (Allah ondan razı olsun) makamında oturuyor değil misiniz? İlâhî adalet bir koyunu yiyen kurdun hesabını yönetenden soracaksa, yoksulların hakkını yiyenlerden, milyonlar sürünürken sefa sürenlerden, yoksulların hakkını bunlardan alarak onlara ulaştırmayan yöneticilerden hesap sormayacak mı?

Göklerden üzerimize bela yağacak!

Bugünden tezi yok öyle tedbirler alınsın ve öyle düzenlemeler yapılsın ki ülkede, temel ihtiyaçlarını temin edememiş bir fert kalmasın.

Ya bu olacak veya göklerden üzerimize bela yağacaktır vesselam!”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri