Hayra motor şerre fren oldu

AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, Milli Görüş hareketi, İslami harekete motor oldu. Bir lokomotif oldu. Rahmetli Erbakan Hocamız'ın başlattığı bu dava hayra motor, şerre fren oldu" dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) 'Abdülhamit ve Erbakan' konulu program düzenledi. Program AGD Konya Şubesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti'nin ardından Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Programda konuşan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, "İlk defa burada konferans yapıyoruz. Abdülhamit ve Erbakan ile salonun açılışını yapmış olduk. Gündüz hanımlarımız konferans yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elhamdülillah ki Erbakan Hocamız gibi bir liderin izinden gidiyoruz. Merhum Hocamızın Konya'dan başladığı bu dava Türkiye'ye, dünyaya ve tüm insanlığı saracak bir dava haline geldi. Milli Görüş hareketi İslami Harekete motor oldu. Bir lokomotif oldu. Rahmetli hocamızın başlattığı bu dava hayra motor oldu şerre fren oldu" dedi. "Amacımız yaptığımız konferanslarda hocamız çok iyi insandı deyip geçmek değil. Amacımız hocamızı o dönemin şartlarına rağmen dimdik ayakta durduğunu anlatmak" diyen Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hocamız, her şeye rağmen dimdik ayakta durdu. Tüm sıkıntılara rağmen Amerika'ya ve İsrail'e rağmen davasını sürdürdü. Bizde üniversitelerimizde, mahallemizde, köylerimizde, ilçelerimizde İslam davamızı kardeşlerimize anlatmalıyız. Eğer anlatmazsak hak yerine batıl hakim olacak. Ama biz biliyoruz ki  burada ki öğrencilerimiz ve AGD'ye bağlı tüm öğrencilerimiz hakkın hakimiyeti için gece gündüz çalışacaklar ve çalışmalarını sürdürecekler."

İSLAM DÜNYASI FELAKETE SÜRÜKLENDİ

Programda 'Abdülhamit ve Erbakan' adlı konferansı sunan Tarihçi-Yazar Ekrem Şama, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun hiç iç açıcı olmadığı belirtti. Şama, doğudan batıya nerede İslam ülkesi varsa orada bir savaşın, kargaşanın olduğunu kaydetti. Şama, "Bir yerde 3 Müslüman bir araya gelmişse orada bir kan dökülüyor. Orada  gözyaşı var. Orada katliam var, sömürü var. Son 15 yılda 5 milyon Müslüman katledildi. Son 15 yıl içinde yüzbinlerce bayan tecavüz edildi.10 milyonlarca  aile dağıldı, çocuklar yetim kaldı. Milyonlarca Müslüman yerinden yurdundan edildi. Dağlara sürüldü. Çadır kentlere mahkum edildi. Bunlar sadece bizim bildiklerimiz. Ya duymadıklarımız ya bilmediklerimiz. İnsan düşündükçe tüyler diken diken oluyor" ifadelerini kullandı. Şama, İslam dünyasında yaşanan bu olayların hepsi Merhum Erbakan'ın uzaklaştırılması ve ölmesiyle başladığını kaydetti. Erbakan'ın önünün kesilmesiyle Müslümanlara yapılan olayların hızla arttığını ifade eden Şama, "Ama yüzyıl öncesine baktığımızda aynı olaylar Abdülhamit'in tahtan indirilişiyle aynı şekilde artıyor. İttihat Terakki gibi  partilerin iktidarın başına geçmesi ile patır patır, catır catır milyonlarca Müslüman öldürüldü. İslam dünyası felakete sürüklendi. Bu iki benzer olay bütün gerçekleri önümüze seriyor."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri