Hayra Hizmet Vakfı yeni binasını açtı

Hayra Hizmet Vakfı, yeni hizmet binasının ve kütüphanesini dualarla hizmete açtı.

Açılış törenine Vali Muammer Erol, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Torku Konyaspor Kulubü Başkanı Ahmet Şan ve çok sayıda kamu müdürü ve davetli katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Programın açılış konuşmasını Hayra Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Varol yaptı.

Varol, hizmette 40 yılı geride bıraktıklarını söyleyerek, “Hizmetimize durmadan devam ettik. Sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer alarak, ihtiyaç sahiplerine maddi manevi yardımlarda bulunduk. Tüm bunların yanı sıra kendimize her daim eğitim ve kültür çalışmalarını referans edindik. Bu çalışmalara çok önem veriyoruz. Çalışmalarımız esnasında diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket de ettik. Bünyemizde 9 adet Kur'an kursu, 21 Cami, 4 İmam Hatip Lisesi birimleri mevcut. Kütüphanemizdeki kitap sayısı her geçen gün çoğalıyor. Günümüz itibari ile bu sayı 35 bin. Sayı artıkça yeni kitaplara ihtiyaç duyuluyor. Verdiğimiz hizmet kütüphanecilik anlayışından çıktı. Zamanla bu anlayış sosyal ve kültürel anlayışımıza da yansıdı. Bir konuyu daha belirtmek istiyorum. Ne yazık ki eskisi kadar kitap okuyamıyoruz. Teknoloji, okumaya olan ilgiyi kapattı. Bu konuda bilinçlenmek hepimiz için en sağlıklı karar olacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından edilen dualar ve kesilen kurdele ile kütüphane ve yeni bina, resmi olarak hizmete açıldı.

Vali Erol, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte kütüphaneyi gezerek, kitaplar hakkında başkan Mustafa Varol'dan bilgiler aldı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri