Hayırsever hanımlar iyilikte yarıştı

Kısa adı Sevgi-Der olan ‘Yardıma ve Sevgiye Muhtaç Tüm Çocukları Koruma ve Eğitme Derneği’ tarafından hazırlanan kermes dün Mavi Düğün Salonu’nda açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, S.Ü. Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın eşi Nilsel Okudan,  Konya Baro Başkanı Av. Hasan Özen, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı kermeste engelli iki küçük öğrenciye tekerlekli sandalye verildi.

Dernek Başkanı Av. Elif İlhan, tam 18 yıldır dernek faaliyetlerini sürdürdüklerini ve şimdiye kadar binlerce çocuğun hayır duasını aldıklarını ifade ederek, bundan sonra da yardımlarına devam edeceklerini söyledi. İlhan, “3 gün açık kalacak olan kermesimize umduğumuzdan çok hayırsever destek verdi. Özellikle siyasi partilerin kadın kolları, ilköğretim okulları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hayır için yarıştı” dedi.
Kermesin hazırlanması için dernek üyelerinin bir yıldır çalıştıklarını anlatan İlhan, “Üyelerimiz tam bir yıldır atölyede gece gündüz çalışarak el emeği ürünleri hazırladı. Derneğimizin üyeleri olan anneler çocukların ihtiyaçlarına göre yüzlerce çeşit, elbise, çeyiz takımları, işlemeler, çeşitli süs eşyaları, ev gereçleri gibi ürünleri hazırladı. Bunun yanı sıra diğer hayırsever ev hanımlarımız büyük bir çaba harcayarak kermese tam destek verdi. Bu kermes sayesinde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza, şehrimizin hangi ilçesi ve köyünde olursa olsun, ulaşarak sorunlarını gideriyoruz. Amacımız ihtiyacı olan çocuklarımızın ailelerine yük olmadan eğitimlerini görmelerini sağlamak ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak. Bunun için tüm üyelerimiz ve hayırseverlerimiz ile birlikte durmadan çalışıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından programa katılan Halil Şahin, Hatice Doğan, Nilsel Okudan,  Konya Baro Başkanı Av. Hasan Özen, siyasi partilerin temsilcileri öğrencilerin hediyelerini verirken kermesi de gezerek destek veren hayırseverler ile uzun süre sohbet etti.
ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri