Hayırlı olsun

Konya futbolu geçtiğimiz gün tarihi bir süreci geride bıraktı

Konya futbolu geçtiğimiz gün tarihi bir süreci geride bıraktı. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor’un birleşim süreci tamamlandı. Her iki kulüp Konyaspor çatısı altında bir araya geldi

 

Konyaspor ile Şekerspor arasında işbirliği yapılması konusunda karar çıktı.  Anadolu Birlik Holding’in sponsor olması nedeniyle Konyaspor lige Torku Konyaspor olarak katılacak. Anadolu Selçukluspor Konyaspor’un alt yapısı olacak. Şekerspor ise faaliyetlerini amatör branşlarda sürdürecek. İki kulüp başkan ve yöneticileri arasında 10 gündür devam eden işbirliği konusu nihayet çözüme kavuşturuldu. İş, şimdi imzaya kaldı.  Gerekli işlemler tamamlanması halinde sözleşmenin dün imzalanması hedeflendi. Aksi halde imzalar bugün atılacak. 

İşbirliği protokolüne göre, Konyaspor’a verilecek para konusunda açıklama yapılmadı. Ancak, Kartallar Bank Asya 1.lige “Torku Konyaspor” adıyla katılacaklar. Her iki kulüpte acilen olağanüstü genel kurula giderek konuyla ilgili yetki alacaklar. Şekerspor’un genel kurulunda alınan kararla kulübün isminin Anadolu Selçukluspor olarak değiştirilmesi uygun görüldü. Bu takımda Konyaspor’un alt yapısı gibi faaliyet gösterecek. Ancak, her iki takımın yönetimi de ayrı kişilerden oluşacak. 

Şekerspor ise yeniden oluşturularak bisiklet, güreş ve amatör futbol branşlarında faaliyet gösterecek. Ayrıca bu faaliyetlere bir branşın daha eklenmesi planlanıyor. İki takım arasında ki işbirliği çalışmalarının olumlu sonuçlandığını ve işin imza aşamasına kaldığını dile getiren Konyaspor başkanı Ahmet Şan, konuyla ilgili açıklamanın Şekerspor tarafından yapılmasının uygun olacağını dile getirdi. Şekerspor başkanı Yavuz Erence ise, “Konyaspor için elimizden gelen fedakarlığı yaptık artık bundan sonra tüm sorumluluk Konyaspor’un. Konya için hayırlı olsun” dedi.

Konyaspor ve Şekerspor yönetimleri en kısa sürede yapılması kaydıyla olağanüstü genel kurulu kararı alacaklar ve iş birliği konusunu kurullarında karara bağlayacaklar. Kartal’da işbirliği konusunda anlaşmanın sağlanmasının ardından gözler dış transfere çevrildi. Yeşil-beyazlı yöneticiler öncelikle, Süper lig takımlarının da istediği Şekerspor’un genç yıldızı Ömer Ali’nin transferini bitirecekler. Ardından, listede de yer alan diğer isimlerle temasa geçerek yeşil-beyazlı renklere kazandıracaklar.

Bu arada, anlaşma gereği, Konyaspor alt yapısından yetişen genç futbolcular Anadolu Selçukluspor’a verilecek. Bu takımın teknik direktörlüğüne ise Konyalı teknik adamların getirilmesi bekleniyor. Öte yandan birleşme ile birlikte Şekerspor’un sözleşmesi devam eden 12 futbolcusu Konyaspor’un çatısı altına geçti. Bu futbolcular ise şunlar: Ömer Ali Şahiner, İshak Çakmak, Ahmet Sabri Fener, Yusuf Akyel, Ahmet Önay, Candemir Aktal, Kenan Karışık, Ökhan Keskinkale, Rıdvan Sağlam, Uğur Bulut, Ümit Aydemir ve Ertan Koç.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri