Hayır Pazarı kermesi açıldı

Sivil Toplum Kuruluşlarından ANADER (Anadolu Aile Eğitim ve Yardım Derneği), ailelerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla 17-25 Mayıs tarihleri arasında bir hafta devam edecek olan Hayır Pazarı kermesi açtı.

Yıkılan eski Adliye binasının yanında, çadırlarda kurulan kermes, İlahiyatçı Musa Gün’ün yaptığı duanın ardından Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Ali İhsan Ersöz’ün kurdela kesmesiyle açıldı. Açılışın ardından bir basın açıklaması yapan Anader Kermes sorumlusu Bedriye Ertuğrul, “Ailelerin eğitimine yönelik çalışmalarımızın, toplum kalkınmasında en mühim rolü üstlenen öğrencilerimize sunduğumuz imkânlarımızın ve bu alanda şekillenen muhtelif faaliyetlerimizin giderleri; üye aidatları, bağışlar ve yıl içerisinde düzenlenen hayır pazarlarından elde edilmektedir. Bu minval üzere ANADER, yıl içerisinde gönüllü hanımlardan oluşan belli ekiplerle çalışmakta ve belirlenmiş bir zaman diliminde el emeği, göz nuru olan bu ürünleri teşhir ederek halkımızın menfaatine sunmaktadır” dedi. Bedriye Ertuğrul şöyle devam etti: “Kermesimizde sergilenen ürünler, gönüllü hizmet erbabının muhtelif zamanlarda sarf ettikleri zihinsel ve bedensel güçlerini sembolize edip, görülen güzellikler, çeşitli desteklerin bileşiminden oluşmaktadır. Kimi gönüllülerimiz, burada sergilenen ürünleri büyük fedakârlıklarla hazır hale getirmiş, kimi gönüllülerimiz de kermes döneminde çeşitli gıda ürünleri getirerek hayırda bulunmuş, geriye hizmet sevdalılarına kucak açacak halkımızın buraya teşrif etmeleri ve desteklerini bizlerden esirgememeleri kalmıştır. Hayırsever Konya halkımızı “veren el” olmaları için “Hayır Pazarı”mıza davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; yapılacak hayırın büyüğü küçüğü yoktur. Günümüz dünyasında yapılabilecek en büyük hizmet olan doğru eğitimin muhataplarıyla bir an evvel buluşabilmesi, eğitim bekleyen gençliğimizin muhtaç olduğu manevî ve zihnî kuvvete kavuşturabilmesi için burada, bu ulvî gayeyi bizlerle paylaşacak olan sorumlu sîneleri bekliyoruz.”

25 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık kalacak olan Kermes açılışına Sivil Toplum Kuruluşları’ndan Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Ali İhsan Ersöz,  Ribat Eğitim Vakfı Müdürü Ahmet Tekelioğlu, Çağdaş Aile Derneği Başkanı Hüseyin Bulut’un yanı sıra çok sayıda hayırsever halk katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri