Hayır duası alıyorlar

Valilik, Selçuklu Belediyesi ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı işbirliği ile düzenlenen organizasyonda ihtiyaç sahibi 50 çiftin daha nikah ve düğünleri yapılacak

Valilik, Selçuklu Belediyesi ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, bir kez daha ihtiyaç sahibi gençlerin duasını alıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir ve Vakıf temsilcileri Bera Otel’de düzenledikleri basın toplantısında toplu düğün töreni hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen “Şubat ayı sonunda yapacağımız organizasyonla 50 çiftimizi evlendireceğiz. Şartları tutan gençlerimizin durumlarını değerlendirdikten sonra bu rakam artabilir. Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Kongre Merkezi ve Spor Salonu’nda düzenlenecek olan düğün ve nikah merasiminde genç çiftlerimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Şehrimizin sosyal hayatına güzel bir örnek teşkil edecek programda evlenecek çiftlere şimdiden mutluluklar diliyorum” dedi. Evlenmek isteyip maddi zorluklar nedeniyle evlenemeyen gençlerin ve ailelerinin 30 Ocak 2009 tarihine kadar Selçuklu Belediyesine başvurmalarını da isteyen Esen, “50 çiftimize 50 adet çeyiz takımı vereceğiz. Son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve gençlerimizin içinde bulunduğu durum evlenmelerini zorlaştırıyor. Bizler bunun için bu tür organizasyonları tertip ediyoruz. Toplumumuzun hayırlı nesillere sahip olması ve iyi bir gelecek için gençlerimize destek olmak zorundayız. Mehir Vakfı bu konuda çok hayır duası aldı. Bizim için önemli olan gençlerimizin hayırlı bir şekilde yuva kurmalarına yardımcı olmak” diye konuştu.

50 ÇİFT MURADINA ERECEK
Vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, “Kuruluşumuzdan bu yana maddi gücü yeterli olmayan ve evlenmek isteyen 7 bin civarında gencimizi evlendirdik. Bu düğün törenimizde her türlü desteği veren Valimiz Sayın Osman Aydın’a,  Selçuklu Belediye Başkanımız Adem Esen’e, her türlü ihtiyaçlarımızın temininde bizleri yalnız bırakmayan hayırsever Konya halkına tüm çiftlerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların devamını diliyorum. Umuyorum ki, yardıma muhtaç yavrularımızın mutlu bir şekilde nikahlarını kıyar ve düğünlerini yaparız. Konya’nın neresinde olursa olsun evlenmek isteyen ve maddi gücü evlenmeye müsait olmayan hemşehrilerimizin kuracakları yuvaya katkı sağlamak için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu programda 50 çifti evlendireceğiz dedik ama sayı artabilir. Bizim kapımız herkese açık. Gençlerimizin ve ailelerinin içinde bulunduğu durum ortada, biz Mehir Vakfı olarak ailelerimize yardımcı olmayı hedefliyoruz. Her organizasyonda olduğu gibi bu organizasyonda da ‘Gönüllü Kayınpeder’ geleneğimiz devam edecek. İsteyen hayırseverlerimiz gençlerimize ‘Gönüllü Kayınpederlik’ yapabilecek ” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri