Haydi hayırlısı

Sabit Horasan

Konyaspor’da bu sezon iyi gelişmeler oluyor.

Kötü geçen ligin bitimiyle birlikte vakit geçirmeden genel kurul kararı alınması, kongrenin büyük bir katılımla ilk oturumda yapılmasının ardından Hilmi Kulluk Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu da zamanın kıymetini bilerek teknik direktör sorununu kısa sürede çözdü.
Öncelikle yönetimi kutluyorum, bu hızlı geçişlerden dolayı.
Teknik direktör konusunda, herkesle ile birlikte benimde ilk tercihim Aykut Kocaman’dı.
Ama, Aykut hoca kendisini Karga misali kıymete çekti, yapılan teklifi geri çevirdi. Bu koşullarda yapılacak bir şey yok. Kendi bilir.
İkinci tercih olarak Rıza Çalımbay ile görüşüldü ve anlaşıldı, imzalarda atıldı. Hayırlı olsun demekten ve kendisine güvenmekten başka denecek bir şey yok.
Umarım yararlı olur. Atiker Konyaspor’un ikinci bir kötü sezon daha geçirmeye tahammülü yoktur. Aksi halde hem yönetim, hem teknik kadro zor durumda kalır.
Rıza hoca, iyi bir futbolculuk döneminden sonra teknik direktör olarak da iyi şeyler yaptı kendi ölçüleri içerisinde.
Ama, yeterli mi? Bence değil.
Örneğin Beşiktaş’ta kendisine verilen şansı küçük düşündüğü için iyi kullanamadı. Diğer çalıştırdığı takımları saymıyorum. Ama, geride kalan sezonda Trabzonspor’un altın tepside sunduğu  şansı da değerlendiremedi.
Rıza Çalımbay, ilkeli bir hoca. Ama, biraz egoları yüksek. Artık bir kulüpte kalıcı olmak, Türk futboluna daha çok katkı sağlamak istiyorsa egolarından vaz geçmek zorunda. Ayrıca kendisini daha da geliştirmeli.
Atiker Konyaspor’a imza attıktan sonra yaptığı açıklamada da istekli görüntüsü ümit verici. En büyük temennimiz başarılı olması. Konya olarak da doğruları içerisinde kendisine destek olmalıyız. Bir yerde ön planda Konyaspor var.
Bir diğer tereddüdüm, fazla transfer istemesinden yana. Yine umarım ki, kulübün ekonomik durumunu göz önüne alarak 5-6 futbolcudan başka transfer yapılmasını istemez.
Teknik direktör konusu çözümlendiğine göre, sırada transfer var.
Geçen yıl yaşanan kaos ve geçirilen zor sezonun ardından Atiker Konyaspor yönetiminin daha seçici olacağına inanıyorum.
Birde, transferde Dolar ve Euro yerine Türk lirasına dönülmesinde yarar var sanırım. Yönetim bunu uygulayabilirse tarihe geçer.

Atiker Konyaspor’da, alt yapıdan sorumlu Başkan yardımcısı Zahir Renklibay, amatör sporu ve yaşanan sorunları bilen bir arkadaşımız.
Alt yapı konusunda, Konyalı futbolculardan yana tavır belirlemesi sevindirici.
Elbette ki, Konya dışından istikbal vadeden gençler de kadroya katılabilir, özellikle yurt dışından, ama yıllardır üzerinde durduğumuz ve Konyalı gençlere öncelik verilmesi projesini sonuna kadar destekliyorum.
Konya Amatör Kümelerinde, o kadar çok genç futbolcu var ki, bunların arasından sanırım bir 10-15 futbolcu Konyaspor’a kazandırılır. Aynı zamanda, Amatör takımlara maddi destek verilerek onlarında gelişmeleri sağlanır.
Ne yazık ki, Konyaspor yöneticilerinin yıllarca Konyalı genç futbolculara ve Amatör takımlara yaklaşımı beklentilerin altında oldu. Futbolcular amatör takımlardan para verilmeden alınmak istendi.
Alt yapı teknik kadrosunda önemli değişiklikler yapılmasından yana olmadığımı da dile getirmeliyim. 5 yıl için göreve gelen şu anki teknik adamların yaptıkları bir anda boşa atılmamalı. Beş yıllık dönem beklenmelidir. Yoksa, yeni gelecek teknik adamlar her şeyi sil baştan yaparak bugüne kadar ki çalışmalar yerle bir edilebilirler. Sonra, eş-dost görüşüyle teknik adam değiştirilmesi de etik değil.  
Bir diğer önemli konu ise, pilot takım uygulaması.
Futbolu bilen herkes, pilot takımlara dışarıdan çok futbolcu transfer etmez. Genelde, üst takımda oynamayan veya alt yapıdan yetişen genç futbolcular pilot takımda değerlendirilir.
Ama, ne yazık ki bunu yıllarca anlatamadık sayın yöneticilere.
Beklentim, Konyaspor’da oynama şansı bulamayan ve alt yapıdan gelen yetenekli genç futbolcuların Konya Anadolu Selçukspor’da oynatılmasından yanadır.  Savaş Polat ve Mücahit Can Akçay buna en yakın örnek.
Bu takım için teknik direktör seçimi de Konya’dan yapılmalıdır.
Böylece hem paralar sokağa atılmamış olur, hem de Konya’yı tanıyan antrenörler değerlendirilirler.  Konyalı teknik adamların önü açılır.
Hatta iddia ediyorum ki, Konyalı teknik adamlar daha yararlı olurlar.
Bu konuda Trabzon örnek alınmalıdır.

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.