Hayatınıza önem verin

Kışın yaklaşması ile birlikte araçların bakım zamanının geldiğini ifade eden Tekniker Oto Bakım Servisi Teknik Danışmanı Ahmet Temir, Aracınıza yapacağınız küçük bir bakım hayatınız için büyük önem arz edebilir.
Bunun için küçük ayrıntıları dahi göz ardı etmeden araçlarınızın kışlık bakımını uzmanına yaptırın” diyerek araç sahiplerini uyardı. Eski Sanayi Sitesi’nde faaliyetine devam eden Tekniker Oto Bakım Servisi, Teknik Sorumlusu Ahmet Temir, servis olarak her model benzinli ve dizel araçların A’dan Z’ye tüm bakımlarının alanlarında uzman kişiler tarafından tek bir merkezden yapıldığını ifade ederek, “Araçların sürekli ve düzenli olarak tek bir yetkili servis tarafından bakımlarının yapılması her açıdan faydalıdır. Servis yetkilisi o aracın her konumunu en iyi bilendir. Bu nedenle değişik yerlerde gelişigüzel bakım yaptırmak yerine güvendiğiniz tek bir iş yerinde araçlarınızın tüm bakımlarını yaptırmanız daha güvenlidir” dedi.
Araçların kışlık bakımlarının özelliklerine de değinen Temir, kışlık bakımlarda en önemli ayrıntının lastik ve fren tertibatı olduğunun altını çizerek, “Araçları yazın her durumda çalışabilir. Ancak kışın bu durum çok farklıdır. Kışın araçların özenle bakılması gereken bölümlerinin başında lastikler, fren tertibatları, cam suyu ve cam silgilerinin yanı sıra ısıtma sistemleri gelmektedir. Kışın araç sahiplerinin yapacağı bakımları özetlemek gerekirse havalar soğumadan önce ilk olarak radyatörlerin bakımı, antifrizlerin konumu, akülerin bakımı ile asit ve saf sularının mutlaka ölçülerek ve yetkili servis tarafından konulması gerekmektedir. Buna mutlaka özen gösterin” diye konuştu.
Temir, diğer bakımların yapılışı hakkında ise şunları söyledi, “Lastiklerin diş kalınlığının yeterli ölçüde olmaması, fren tertibatının bakımsız, kampana, disk ve balataların ince olması birinci derecede kaza nedenidir. Buna mutlaka özen gösterilmeli. Dikiz aynalarının geniş açılı ve net görüntü de olması, cam suyu, cam silgilerinin camları tam olarak silmesi de sürücülerin görüş mesafesini kapsadığı için kazaları önleyen önemli unsurlardır. Sürücülerin ve araç içerisinde bulunan diğer yolcuların rahat edeceği diğer bir ayrıntı ise kalorifer ve klima sistemidir. Bu iki sistem de mutlaka yetkili servisler tarafından kontrol edilmelidir” diye konuştu.
Tekniker Oto Bakım Servisi Teknik Danışmanı Ahmet Temir, kışın en çok bakım gerektiren araçların dizel araçlar olduğunu özellikle vurgularken, “Dizel araçlar benzinli araçlara oranla kışın daha çok sorunlu olur. Ancak bunun önüne geçmenin yolu da yetkili bir servisten geçiyor. Dizel araçlarda kışın özellikle Euro Dizel dediğimiz yakıt kullanılmalı. Isıtma bujileri mutlaka kış gelmeden değiştirilmeli. Bunun yanı sıra şayet Euro Dizel yerine normal motorin kullanılıyorsa mutlaka özel üretim mazot antifrizi veya mazot inceltici madde konulmalı. Ancak biz bunların yerine mutlaka Euro Dizel dediğimiz motorin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Araç bu şekilde kullanılan yakıt sayesinde kışın çok rahat çalışır” diye konuştu. Konuşmasının sonunda araçlarda bulunulması gereken malzemelere de dikkat çeken Temir, “Zincir, çekme halatı, takoz, ilk yardım çantası gibi önemli malzemeler mutlaka bulundurulmalı. Saydığımız tüm bakımlar kışın yapılan bakımların yanı sıra tatil için uzun yola çıkacak olan araç sahiplerinin de mutlaka yaptırması gerekenler. Bu vesile tüm sürücülere kazasız bir seyir dileriz” dedi.
n ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri