Hayatının geçtiği Marmara Denizi'ni hayalet ağlardan temizliyor

Arkadaşlarıyla birlikte 16 yıldır Marmara Denizi'nden 29 bin 700 metrekare ağ toplayan Serço Ekşiyan, bu ağlarla çanta yapıyor, tarımda kullanılmak üzere Erzincan'a gönderiyor.

Ömrünü denize yaşamına adayan 68 yaşındaki Serço Ekşiyan, bugüne kadar arkadaşlarıyla birlikte Marmara Denizi'nden 29 bin 700 metrekare balıkçı ağı topladı. Bu ağları çanta yapımında değerlendiren Ekşiyan, bir kısmını da tarımda kullanılmak üzere Erzincan'daki köylere gönderiyor.Serço Ekşiyan, 1954 yılında Sarıyer'in denize kıyı mahallesi Tarabya'da doğdu. 4 yaşından bu yana da Adalar'da yaşıyor. Yani doğduğundan beri denizden hiç uzak kalmadı. Henüz 19 yaşındayken tüple su altı dalışına başlayan Ekşiyan, 16 yıldır da denize balıkçılar tarafından bırakılan ağları temizliyor.

Hayat hikayesini ve deniz tutkusunu AA muhabirine anlatan Ekşiyan, "İlk baştan beri denizin altını merak etmişimdir. Beni kimse bu yaşıma kadar yüzerken görmemiştir, yüzmem ben. Ama bir maske takayım saatlerce denizin altında kalabilirim. Aşağıyı göreceğim, görebileceğim kadar... Sonra 'Daha ne var, daha ne var?' derken, tüplü dalışa başladık." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri