Hayatını İslama adadı

Tahir Büyükkörükçü Hocaefendinin hayatını İslam alemine adadığını belirten Prof. Dr. Mehmet Görmez, Tahir Hocaefendinin bıraktığı mirasa sahip çıkılması gerektiğini söyledi
Konya’nın manevi mimarlarından İslam âleminin büyük alimlerinden Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenaze namazı öncesinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kapu Camii’nde vaaz verdi. Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin vaaz verdiği kürsüden cenaze namazı kılmaya gelen vatandaşlara vaaz veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’miz bir aşk eriydi. Tahir Hoca’mız yüce yaratanımıza kavuştu. Tahir Hocamız bu kürsüden sadece vaaz vermedi. Bu kürsü hiçbir zaman burada kalmadı. Buradan yapılan, yükselen vaazlar; evlere, şehirlere ve insanların yaşamlarına yansıdı. Hocamızın verdiği vaazlar hakkın sesini taşıdı her zaman. Allah (cc) bu sedayı bu kürsülerden boş bırakmasın. Hocamız bize her zaman hakkı, doğruyu ve güzellikleri anlattı. Vaazlarında sürekli olarak dünya hayatının nasıl değerlendirilmesi gerektiğini, hayatımızı İslam Dini ile düzenlememiz ve her zaman hoş görülü olmamız gerektiğini söylerdi” diye konuştu.
ARKASINDA ÜÇ GÜZEL ESER BIRAKTI
Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin 86 yıllık yaşamı boyunca üç büyük eser bıraktığını da dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sözlerini şöyle tamamladı: “Tahir Hocamız yaşamı boyunca bize, muhabbet bıraktı. Hoş ve güzel sözlerle donatılmış bir muhabbet bıraktı. Hocamızın bize ikinci eseri sesi ve sedasıdır. Bu kürsüden vatandaşlara verdiği güzel sesiyle sohbet bıraktı. Hocaefendi’miz son olarak bize kıymetli evlatlarını bıraktı. Tahir Hocaefendi’mizin bu üç büyük eserine sahip çıkmalıyız. Hocamız yaşamı boyunca bize sadece Kur’an-ı Kerim’i öğretmedi. Bize Büyük İslam Âlimi Hz. Mevlana’yı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Muhammed İkbal’i öğretti. Bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini öğretti. Kendisi çok büyük bir İslam Âlimiydi. Hocamızı anlatmaya ne sözler yeter ne de vakit. Hocamız hayatını İslam âlemine adadı. Allah (CC) ondan razı olsun. Vatandaşlar olarak onun gösterdiği yoldan gitmeliyiz. Muhabbeti, güzel sedası ve sohbetlerine sahip çıkmalıyız.”
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Konya’nın manevi mimarlarından Büyük İslam Âlimlerinden Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenazesine katılan yüz binler gözyaşlarını tutmadı. Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenazesine katılan vatandaşlar, Tahir Hocaefendilerini unutamayacaklarını belirterek, gösterdiği yoldan gideceklerini söylediler. Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin vaazlarını sürekli takip ederek hayatını ona göre şekillendirdiğini aktaran Mehmet Yılmaz adlı bir vatandaş, “Hocaefendimiz çok büyük bir insandı. Hocamı uzun yıllardır takip ederdim. Kendisi o kadar üstün biriydi ki konuşlarından önemli ve büyük bir şahsiyet olduğunu anlardınız. Benim gözlemlediğim kadarıyla Tahir Hocamız, yaşamı boyunca sürekli insanlarla ilgilenir. Bizim dertlerimizi dinler. Bize doğru yol göstermeye çalışırdı. Sohbetlerinden hiçbir zaman siyasete yer vermezdi. Siyaset bizim işimiz değil derdi. Hiçbir vatandaş yoktu ki Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi iyi biri değildi. Herkes onu sever o da herkesi severdi. Bize sohbetlerinden yaşamımızda nasıl davranmamız gerektiğini gösterdi. Aile hayatının nasıl olmasını ben ondan öğrendim. Hocamız Müslümanlar olarak bize yol gösterdi. Bize namazımızı kılmamızı ister, hoş görülü olmamızı her zaman vurgulardı. Hocaefendimi anlatmak çok zor. Sözlerin en güzeline layık bir büyük âlimdi. Ayrıca sohbetlerinden sürekli bize söylediği cennetine kavuşmuştur. Allah (CC) mekânını cennet etsin. Allah (CC) ayrıca bizlere hocaefendimizin gösterdiği yoldan gitmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı. MUSTAFA AKÇA
‘BÜYÜK BİR ALİMİ KAYBETTİK’
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İslam alimi, müstesna insan Tahir Büyükkörükçü Hocaefendinin vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm İslam alemine başsağlığı diledi. Büyükhelvacıgil’in yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Konya’nın manevi mimarlarından biri olan merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, Mevlana şehri Konya’nın yetiştirdiği önemli bir alimdir. Yaşamıyla, duruşuyla bir gönül adamı olan efendi, tüm Müslümanların gönlünde taht kurmuştur. Yaşamını İslama ve insanlığa hizmete adayan bir gönül adamını, büyük bir alimi, değerli bir zatı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhum Hocamız, yetiştirdiği insanlar, bıraktığı eserlerle daima anılacaktır. Tahir Büyükkörükçü Hocaefendiye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm İslam alemine başsağlığı diliyorum.”
İZLENİMLER
SEVGİLERİNİ TEKBİR VE GÖZYAŞLARIYLA GÖSTERDİLER
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’yı kaybettiğimiz geçen pazar gününden 6 gün sonra büyük bir değerimizi daha kaybettik. Konya’nın manevi mimarlarından, Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi’nin öğrencilerinden Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenaze töreni dün yüz binlerin gözyaşlarıyla uğurladı. Ömrünü İslam aleminin refahı için adamış olan Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, 86 yaşındayken dünyadaki hayatını tamamlayarak ebedi hayat olan ahirete irtihal etti. Cenaze namazı ise yarım asra yakın zamandır kürsüsünden tüm insanlığa seslendiği Kapu Camii’nde oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü’nün kıldırdığı cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Hocası Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi’nin de içinde bulunduğu Üçler Mezarlığı’na 7’den 70’e yüz binlerce insanın katılımıyla defnedildi.
Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenaze namazını kılmak için Konya halkının yanı sıra özellikle Konya çevre illerden vatandaşlar geldi. Ankara’dan da birçok bürokrat Konya’ya geldi. Devlet erkânının buluştuğu cenaze namazına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TBMM İdare Amiri Orhan Erdem, milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, SP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Sungur, SP Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, SP GİK Üyesi Yasin Hatipoğlu, SP GİK Üyesi Ahmet Tekdal, SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen” katıldı.
Saadet Partisi GİK Üyesi Yasin Hatipoğlu, Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin tabutuna sarılarak gözyaşlarına hâkim olamadı. Yaklaşık 1 kilometre alan vatandaşlar tarafından doldurulmuştu. İplikçi Camii’nden Sultan Selim Camii’ne kadarki alanda insanlar Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenaze namazını kıldı. Cenazeye katılan yüz binlerce vatandaş Tahir Büyükkörükçü Hocaefendilerine olan sevgilerini gözyaşlarıyla gösterdiler. İzdihamın yaşandığı cenaze namazı sonrası vatandaşlar Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin tabutuna ulaşabilmek için kendilerinden geçerek birbirlerini ezdiler. Bazı insanlar ağaçlara çıkarak tabuta dokunmaya çalıştı. Yüksek sesle dile getirilen tekbirlerle Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenazesi 3 saatte Üçler Mezarlığı’na zor getirilebildi. Güvenlik güçlerinin çok zor anlar yaşayarak müdahale etmede zorlandığı mahşeri kalabalıkta birçok insan ezilme tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin Üçler Mezarlığı’ndaki kabristanına defni sırasında da vatandaşlar Tahir Hocaları’nın kabrine bir kürek toprak atabilmek için mezarlığa hücum ettiler. Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin toprağa verilişi sonrası okunan Kuran-ı Kerim’e eşlik eden yüz binler uzun süre kabristanın başından ayrılmayarak dua ettiler. Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin 50 yılı aşkın Kapu Camii’nde verdiği vaazları dinleyen vatandaşlar hocalarına olan sevgilerini tekbir ve sel olan gözyaşlarıyla gösterdiler. Öte yandan Meram Belediyesi de cenaze merasimine katılan vatandaşlara iki farklı yere kurduğu stantta kumanya dağıttı.
 
RESİMLER İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri