Hayatın her safhasına girmesi sağlanmalı

‘Kur’an’la Diriliş ve Okuma Seferberliği’ programı hakkında bilgi veren Ömer Cırık, “Amacımız Kuran-ı Kerim’in insan hayatının her alanına girmesini sağlamak” dedi.
Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi bugün yapacakları ‘Kur’an’la Diriliş ve Okuma Seferberliği’ programı için basın toplantısı düzenledi. Toplantı Bera Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Enderun Eğitim Kurumları’nın ismini Osmanlıdaki Enderun Mektepleri’nden aldığını aktaran Enderun Eğitim Vakfı Sosyal Komisyon Üyesi Ömer Cırık, Eğitimci Yazar Zeki Soyak tarafından 1995 yılında Nevşehir’de, 1997 yılında ise Konya’da şubelerini açtığını söyledi. Enderun Eğitim Vakfı’nın; insana hizmetin, onun iyi bir insan ve Müslüman olması için çalışmanın ve eğitimiyle meşgul olmanın bilinciyle aralıksız çalıştığını da vurgulayan Ömer Cırık, “Eğitimi kalıcı izli davranış değişikliği olarak algılayan vakfımız, gönüllülerine öğrendiklerini uygulamaya yönelik eğitim imkânları sunmaktadır. Eğitim faaliyetlerimiz, insandaki beden, ruh ve akıl arasındaki hassas dengeye dikkat edilerek planlanmıştır. Vakfımız eğitimi kendine öncelikle gaye edinen vakfımız yediden yetmişe, erkek bayan bütün insanlarımıza hizmet vermeye gayret etmektedir” diye konuştu.
‘PROGRAMIMIZ ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞACAK’
Bugün akşam Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ‘Kur’an Dirilişi ve Okuma Seferberliği’ üç bölümden oluşacağını belirten Ömer Cırık, “Birimci bölümde, şehrin farklı yerlerinde asılan bilbortlarla halkımıza mesaj vermeye yöneliktir. Bu mesajlarda ‘Hiç dünyayı, insanı, doğayı, tarihi ve yaratıcısının kitabından okudunuz mu? Sorularını yönelterek düşünmeye, tefekkür etmeye yönlendirmek, hemen yanında asılı olan bilbortta da ‘Yaratıcının gerçeği tüm evlerde’ cevabıyla hepimizin evinde Kuran-ı Kerim’in bulunduğu fakat ne kadar okuduğumuz vurgusu yapacağız. İnsanları bu faaliyetlerle yaratıcımızın kitabına çağırmaktayız. İkinci bölümde program günü giriş esnasında hediye edilecek olan Kuran-ı Kerim mealleri program ortasında 5 dakika okunarak ‘Okuma Seferberliği’ başlatacağız. Üçüncü bölümde ise İstanbul’dan katılacak olan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, Yazar Abdullah Yıldız ve Yazar İhsan Atasoy’un ‘Kuran Dirilişi’ konulu panelle programımızı tamamlayacağız” diye konuştu. Programdaki amaçları hakkında da bilgi veren Cırık, Kuran-ı Kerim’in duvarlarda süs niyetine asılı olmaktan veya tozlu raflardan indirerek insan hayatının her alanına girmesini sağlamak olduğunu söyledi.
MUSTAFA AKÇA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri