"Hayatımızın Söküklerini, Yırtıklarını; Analarımız, Eşlerimiz Kapatıyor"

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, hayatlarımızın söküklerini, yırtıklarını, açıklarını, zayıf yönlerini; analarımızın, eşlerimizin, kızlarımızın yamayıp kapattığını söyledi. Bakan Avcı, Eskişehir’de bir otelde düzenlenen...

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, hayatlarımızın söküklerini, yırtıklarını, açıklarını, zayıf yönlerini; analarımızın, eşlerimizin, kızlarımızın yamayıp kapattığını söyledi.

Bakan Avcı, Eskişehir’de bir otelde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesinin Ortak Programı’na katıldı. Programda konuşan Bakan Avcı, kadınlara övgüler yağdırdı. “Hepimiz kadınların inşa ettiği, tamir ettiği ve ayakta tuttuğu hayatları yaşıyoruz.” diyen Bakan Avcı, hayatlarımızın söküklerini, yırtıklarını, açıklarını, zayıf yönlerini analarımızın, eşlerimizin, kızlarımızın yamayıp kapattığını söyledi. Kadınların sıradan anlatılamayacak kadar özel bir değeri olduğunun altını çizen Bakan Avcı, “Bugün hepimiz çağın getirdiği zorlukların, çağın getirdiği zorlamaların ve mahkûmiyetlerin etkisi altındayız. Değerlerimizin ve aşırı bireysel istilasının zayıflaması sonucunda sadece kadınlarımızı değil hepimizi tehdit eden bir durumda olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

Kadınlarımızın layık olduğu konumu hazırlamaya çalışırken, insana ve topluma dair tutumları ve anlayışları vicdani bir yaklaşımla gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Avcı, şöyle dedi: “Milli Eğitim Bakanlığı olarak özellikle kız çocuklarının okullaşmasına, okullarda kadın çalışanlarının sayısındaki artışlara, zihinlerdeki ayrımcılığı silmek üzere ders programlarımızda yapmış olduğumuz değişikliklere rağmen, geldiğimiz noktayla yetinmek üzere olmadığımızı, bu konuda gayretlerimizi artarak süreceğini ifade etmek istiyorum.”

Türkiye’de, kadınların toplumsal hayattaki yerleri konusunda son 10 yılda gözle görülür bir iyileşme olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını dikkat çeken Bakan Avcı, bunun ivme kazanması, artarak sürebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı olarak kendilerine düşen sorumlulukların farkında olduklarını belirtti.

Eğitimli genç kadınların, kızların Milli Eğitim camiasında bir takım yasaklar nedeniyle görev alamamasının önündeki engelleri de kaldırarak, onları Milli Eğitim'e dâhil etmekten çok mutlu olduğunu aktaran Bakan Avcı, “Aldığımız mesafe küçümsenmemeli. Ama bu almamız gereken mesafe konusunda kararlığımızı tabi ki azaltmayacak. Bu günlerde uygulamaya koyduğumuz özellikle okul yöneticiliklerinde kadın müdür yardımcısı normlarında, kadın öğretmenlerimize dönük pozitif ayrımcılık iyi bir örnek oluşturacaktır.” ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri