Hayati Yazıcı'dan çekilme açıklaması

Bakan Yazıcı, PKK'nın çekilmesiyle ilgili, '(Ben artık öldürmeyeceğim) diyen adama herhalde kimse bir şey demez. (Çık git) der dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Yazıcı, buradaki konuşmasında, hükümetin icraatlarının merkezinde insanın bulunduğunu ifade etti.

Ekonomik, sosyal bütün projeleri hazırlarken insanı esas alarak çalıştıklarını belirten Yazıcı, "Kanun çıkartırken, anayasa değişikliği yaparken hep insanı esas aldık. İnsanın huzuru, güvenliği, esenliği, geleceğe dair umutları önemli. Onun için 'güçlü toplum' diyoruz" dedi.

AK Parti kurulurken anket yapıldığını anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin rengini millet belirledi. Desenini çizdi. Millet partidekilerin düzgün, çalışkan, şaibesiz insan olmasını istedi. Bu çizgiler, bizim kırmızı çizgilerimiz oldu. Bu ölçekte baktığınız zaman Türkiye'de değişim ve dönüşümü gerçekleştiren ve devasa sorunların çözümleri noktasında büyük bir kararlılık ortaya koyan tek ve ilk parti AK Parti'dir. Türkiye'de demokratikleşme alanında muazzam bir mesafe aldık. Dün söylenemeyen şeyleri bugün herkes söyleyebiliyor. Biz terörist faaliyetler dursun diye bunu yapmadık. Daha önceki kısıtlamalar insan doğasına aykırıydı. Ortadan kaldırdık ve kaldırmaya da devam ediyoruz. Böylelikle de terör örgütünün de istismar edeceği alanlar kalmıyor. Biz büyük hedefe odaklandık. Terör belasından kurtulmuş bir Türkiye hedefliyoruz."

Yazıcı, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin "kardeşlik" olduğunu vurgulayarak, "Bizim kardeşliğimiz hazreti Adem'e ve Havva'ya dayanıyor. Elbette ki etnisite bir gerçek. En büyük güç hukuktur, bunu esas alacağız. Irkların üstünlüğü yoktur" diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın çekilme kararını da değerlendiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Şey (silah) omuzunda rap rap öyle bir şey olmayacak. Belki elinde silahı olup bir yere gitmiş olanlar da vardır, bilmiyorum. Gidiyorsa gitsin. Devletin en önemli görevlerinden birisi vatandaşının yaşama hakkını korumaktır. Yaşama hakkı bütün özgürlüklerinin temeli. Onun için güvenlik güçlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşamlarına yönelik eylemleri bertaraf etmekte görevli ve yetkili. Ama 'ben artık öldürmeyeceğim, eylem icra etmeyeceğim' diyen adama da herhalde kimse bir şey demez. 'Çık git' der."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri