''Hayat Rehberim Öğretmenim'' projesi

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Hayat Rehberim Öğretmenim'' projesiyle öğretmenler, öğrenci danışmanlığı da yapacak
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Hayat Rehberim Öğretmenim'' projesiyle öğretmenler, öğrenci danışmanlığı da yapacak.
     Proje uygulanmaya başlandığında öğretmenler, okul dışında da öğrencilerle ilgilenerek, önemli konularla ilgili karar verme sürecinde onların yanında yer alacak.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciyle öğretmenin sadece okulda değil, okul dışında da iletişim içerisinde olmasını sağlamak için ''Hayat Rehberim Öğretmenim'' projesini hazırladıklarını söyledi.
     Öğrencilerin yanı sıra velilerle de iletişim kurmayı hedeflediklerini belirten Şişman, ''Bu şekilde sürekli işbirliği sağlayarak, doğru çalışma yöntemleri ve tekniklerine ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu proje ile öğrencileri hayata hazırlayacağız'' dedi.
     Öğrencilerin başarılarını en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Şişman, şunları kaydetti:
     ''Öğrenciyi sosyal hayatta değerli kılacağız. Öğrenciye doğru karar verebilme yeteneği ve güven duygusunu kazandıracağız. Sarayönü merkez, köy ve kasabalarında ilk ve ortaöğretim öğrencilerini kapsayacak olan projemiz iki yıl sürecek. Ayrıca öğretmenler, danışmanlığında bulunduğu öğrencisini evinde ziyaret ederek, onların çalışma ortamını yerinde görecek. Öğrencinin hem ders hem de SBS hazırlıklarını rapor ederek takip sağlayacak. Projenin bütün basamakları projenin uygulayıcıları tarafından takip edilecek. Belirli zamanlarda ise okul yönetimi ve komisyon değerlendirme kurulu tarafından öğrencilerin gözlemlenerek uygulamadaki olumlu ve olumsuz yönler aylık rapor edilecek.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri