Hayalleri gerçek oldu

Sarayönüdeki lise ve ilköğretim okullarında yapılan ankette 'İsteyip de alamadığınız şey nedir-' sorusuna 'fotoğraf makinesi', 'cep telefonu', 'bisiklet', 'döner' ve 'çikolata'...

Sarayönü’deki lise ve ilköğretim okullarında yapılan ankette ''İsteyip de alamadığınız şey nedir-'' sorusuna ''fotoğraf makinesi'', ''cep telefonu'', ''bisiklet'', ''döner'' ve ''çikolata'' gibi istekler yazan ilköğretim ve lise öğrencileri hayallerine kavuştu.

Ankete katılan ve çeşitli isteklerde bulunan öğrenciler, Sarayönü İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SARİMDER) ile yardımsever vatandaşların katkılarıyla geldikleri Konya'da, ''hayal ettikleri''ne kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Sarayönü Milli Eğitim Şube Müdürü Emre Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarayönü Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve SARİMDER tarafından ''Hayalim Gerçek Olsun'' projesi hazırladıklarını belirtti.
Projeyle maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Deveci, yapılan anketin ardından çekilen kura sonucu 20 öğrenciyi Konya'ya getirdiklerini söyledi.
Konya'daki bir alışveriş merkezinde öğrencilerin isteklerini yerine getirdiklerini vurgulayan Deveci, şunları kaydetti:
''Öğrencilerimizin çok çeşitli hayalleri var. Bazıları anketi ciddiye almayıp o anda canı döner çektiyse onu yazmış. Bazıları ise saat, bisiklet, fotoğraf makinesi ve cep telefonu yazmış. Biz her öğrencimizin isteğini yerine getirmeye çalıştık. Anketi ciddiye almayıp da döner isteyen öğrencimiz işin ciddiyetini anlayınca telefon istedi. Onun da hayalini gerçekleştirdik. Mutlu olmamamız için bir sebep yok. Bu tür faaliyetler çocuklarımızın eğitimine mutlaka olumlu yansıyacak.''
Deveci, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmelerinde SARİMDER'in katkısının büyük olduğunu vurgulayarak, projeye destek veren yardımsever vatandaşlara teşekkür etti.
SARİMDER Başkan Yardımcısı Ahmet Turan ise öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
Başarı için öğrencilerin isteklerinin yerine getirilmesinin önemli olduğunu aktaran Turan, amaçlarının başarılı, işini iyi yapan bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri