Hayalini projeye dönüştürene ABden destek veriliyo

Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey ve Berlin Freie Üniversitesi tarafından yürütülen AB Tarihi ve Kültürel İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında AB Süreci ve Hibe Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzen
Toplantıda proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü ve projede yer alan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Muşmal’dan sonra konuşan Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanı Dr. Fatih Hasdemir, bu projelerin gençlere ve bilim adamlarına büyük katkı sağladığını belirtti.
Dr. Hasdemir, AB Hibe Projeleri çerçevesinde karşılıksız kaynak verdiklerini belirterek, “AB projelerine  2003 yılında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin kurulmasıyla ilgi arttı. Bu destekten yararlananların sayısı 5 yılda 90 bini geçti. Hibe desteklerimizden en çok öğretim üyeleri ve öğrenciler faydalandı. Bu projelerden yararlanan 31 ülkeden Türkiye birinci sırada yer alıyor. 5 yılda 800 bilgilendirme amaçlı toplantı yaptık. Her bir toplantıya en az 80 kişi katıldı. Bu toplantılarda AB hibe desteklerine nasıl başvurulacağını anlattık” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri