Hayalet ağlar yakılarak imha edildi

Beyşehir Gölünde denetimlerde ele geçirilen hayalet ağlar yakılarak imha edildi.

Beyşehir Gölünde denetimlerde ele geçirilen hayalet ağlar yakılarak imha edildi.
Beyşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri koruma ve kontrol ekipleri, 2014 yılının 11 aylık döneminde Beyşehir Gölü’nde avlanmada kullanımı yasaklanan 52 kilometre uzunluğunda misina ağ ele geçirdi. Ağlar ekipler tarafından ateşe verilerek yakıldı.

Beyşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gölün derinliklerinde çevre kirliliğine yol açtığı gibi küçük göz açıklığına sahip olduğu için büyüme dönemindeki yavru balıkların da avlanmasına imkan sağlayan misina ağların geçen yıllarda Bakanlık tarafından hem denizlerde hem de iç sularda ve göllerde kullanımının yasaklandığını hatırlattı.

Yasağın başlamasının ardından Beyşehir Gölü’nde bu tür ağlar ile su ürünlerinin avlanmasına geçit vermemek için yoğun gayret gösterdiklerini kaydeden Karşıyaka, “Bu konuda denetim ve kontrolleri Beyşehir Kaymakamlığı’nın da ilave ettiği bir tekneyi de dahil ederek 3 koruma kontrol teknesiyle sürdürüyoruz. Ağları gölden toplayarak balıkların da üreyip çoğalmasına imkan sağlıyoruz. 11 aylık dönemde 52 bin metre misina ağın yanı sıra yine kullanımı yasak olan iki ığrıp ile bir basma ağ ele geçirdik. Vatandaşlardan yasa dışı avlanan balıkçıların görülmesi halinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ya da Jandarma ekiplerine haber vermelerini istiyoruz. Yasak dönemin yanı sıra serbest dönemde de göldeki avlanma faaliyetlerini mercek altında tutuyoruz. Sazanda 40, levrekte 26 santimden küçük balık avlandığını ya da avda misina ağ kullanıldığı görüldüğünde haber verirlerse memnun oluruz. Çünkü göl hepimizin gölü. Buradaki balık çoğaldığında hepimize faydası olacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri