Hayal kırıklıkları

Atiker Konyaspor’da Göztepe karşısında alınan yenilgide yeşil-beyaz sevdalısı taraftarlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Taraftarlar başta 2 golde hatası olan Selim Ay ,teknik direktör Rıza Çalımbay ve birçok oyuncuya tepki gösterdi

Bu sezona tarihinin en iyi başlangıcını yaparak başlayan Atiker Konyaspor deplasmanda ilk yenilgisini aldı.  Süper Lig’de 7.haftaya deplasmanda en başarılı takım olarak giren Atiker Konyaspor, ilk yenilgisini İzmir’de aldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Göztepe’ye 3-2 mağlup olarak 4.deplasman maçında ilk kez mağlup oldu. Konyaspor, Göztepe maçından önce dış sahada Antalyaspor ile 3-3 berabere kalırken, Yeni Malatyaspor’u 1-0, Kayserispor’u ise 2-0 mağlup etmişti.

KAYSERİ KADROSUNU BOZMADI

Atiker Konyaspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, Göztepe karşısında kadroyu bozmadı. Çalımbay, deplasmanda 2-0 kazanılan Kayserispor maçındaki kadroyu Göztepe maçında da sahaya sürdü. Ancak ilk yarının 2-0 bitmesi Rıza Çalımbay’ı değişikliğe zorladı. Kalede yine Serkan’a görev veren Çalımbay, Skubic, Selim, Uğur, Ferhat geri dörtlüsünden de vazgeçmedi. Jonsson ve Jevtovic ile orta sahada egemenlik kurmaya çalışan deneyimli teknik adam, Fofana, Milosevic ve Ömer Ali ile Yatabare’ye destekledi. Maçın 2-0 olmasının ardından ikinci yarıya Selim, Hurtado değişikliği ile başlayan Çalımbay, Jevtovic’i stoperde değerlendirirken, oyuncu Hurtado’nun üzerine kurdu.  

SELİMİ ÖVENLER BU DEFA TOPA TUTTULAR

Atiker Konyaspor taraftarının 2-3 hafta önceye kadar övdüğü kaptan Selim Ay bu hafta taraftarın büyük tepkisini aldı. Yeşil-beyazlı taraftarların birçoğu geride kalan haftalarda  oyuncuyu milli takıma gönderilmesi konusunda desteklerken Göztepe maçından sonra  Süper Lig seviyesinde bir futbolcu olmadığını savundular
Göztepe’nin attığı 2 golde de hata yapan deneyimli savunmacı, rakibe karşı genel anlamda vasat performans ortaya koyan yeşil-beyazlıların sahadaki en kötü ismiydi. İlk golde yaptığı zamanlama hatasıyla rakibe rahat kafa vuruşu yaptıran Selim Ay, yenilen ikinci golde ise zeminin azizliğine uğradı. Rakibin uzun topla Konyaspor kalesine geldiği pozisyonda Uğur Demirok’un kafayla indirdiği meşin yuvarlağa hamle yapmak isteyen Selim Ay, kötü zeminin etkisiyle topu kontrol altına alamadı. Bu sırada çabuk davranan Yasin Öztekin, bir anda kendini Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya bıraktı ve takımını rahatlatan gole imzasını attı.

RIZA ÇALIMBAY VE FOFANA

Atiker Konyaspor İzmir’den 3-2’lik mağlubiyetle ayrılırken Rıza Çalımbay’ın tercihleri yine tartışma konusu oldu. Deneyimli teknik direktör Fofana inadından kötü zemine rağmen yine vazgeçmedi. Konyaspor taraftarı verim alınamayan Fofana’nın hamle oyuncusu olarak kullanılması yönünde ısrar ediyor.  Çalımbay ise Morkye Fofana’yı ilk 11’de sahaya sürüyor.

SKUBİC’İN DİNLENMESİ GEREKİYOR

Atiker Konyaspor’un yıldız oyuncusu Nejc Skubic bu sezon beklenenin çok altında bir performans sergiliyor. Başarılı oyuncu bu sezon maçlarda ne kadar çalışkan olduğunu gösterse de topu sonuca götürmede başarısız oldu. Geçtiğimiz sezonlarda en fazla gol atan asist yapan oyuncular arasında yer alan Skubic bu sezon isabetsiz ortaları ve pasları ile gündemde.  Konyaspor camiası bir süredir formsuz olan Skubic’in dinlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu fikri savunan taraftarlar Openasenko’nun da takıma adaptasyonunun daha da hızlanacağını düşünüyor.

JAHOVİC’İN KIRMIZI KARTI

Atiker Konyaspor taraftarı  Göztepe’den transfer edilen Adis Jahovic’in zorlu maç öncesi kırmızı kart görmesini içine sindiremiyor. Zorlu Göztepe maçında kendilerini yalnız bırakan Adis Jahovic’e kırgın olan taraftarlar yenilgi sonrası oyuncunun yaptığı bu hareketi  takıma ihanet olarak nitelendirdi.

HURTADO SEVİNCİ

Göztepe karşısında tüm olumsuzluklara rağmen taraftarı mutlu eden gelişmeler de yaşandı.   Atiker Konyaspor’un Göztepe’ye mağlup olduğu maça Hurtado değişikliği damga vurdu. Oyuna ikinci yarıda giren Perulu oyuncu ilk golün asistini yaparken ikinci goldeki kilit pası ile ustalığını sergileyerek Rıza Çalımbay’a ilk 11 mesajı gönderdi. Taraftarlar Hurtado’nun ilk 11’de oynaması gerektiğini düşünüyor.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri