Havuz medyası kutuplaşmadan besleniyor

Seçim süreci boyunca toplumu kutuplaştıracak haberler yapan havuz medyası, Cumhurbaşkanı’nın sözlerine rağmen kutuplaştırıcı dili bırakmıyor. Kutuplaşmadan beslenen havuz medyası nefret tohumları ekmeye devam ediyor

Seçim süreci boyunca toplumu kutuplaştıracak haberler yapan havuz medyası, Cumhurbaşkanı’nın sözlerine rağmen kutuplaştırıcı dili bırakmıyor. Kutuplaşmadan beslenen havuz medyası, toplumu gerginleştirmek için sürekli nefret tohumları ekecek yayınlarını sürdürüyor.

Yerel seçim süreci boyunca iktidarın kutuplaştırıcı dili havuz medyasına da yansımıştı. Belediyelerdeki rant kapısının kapanmasından korkan havuz medyası, muhalefeti hedef alarak ağır ithamlarda bulunmuştu. Hem yandaş gazeteler hem de televizyonlar objektif haber ilkesine uymayan tavırlar ile kamuoyunu yanlış bilgilendirerek fitne tohumları ekmişlerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına rağmen havuz medyası, seçimden sonra da nefret dili kullanmayı bırakmıyor. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerde medyanın yeni bir üslup benimsemesi bekleniyor.

BİRLİK MESAJI VERİLMİŞTİ

Seçim sürecinde toplumu kutuplaştıracak ve gerginleştirecek habercilik anlayışına imza atan havuz medyası, demiri körüklemeye devam ediyor. Seçimlerden 18 gün sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, ”Dönem kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir” diyerek, sağduyu mesajı vermişti. Erdoğan’ın açıklamalarına kulak tıkayan havuz medyası, her zaman yaptığı gibi kutuplaştırıcı, iftira ve fitne dilini bırakmakta büyük zorluk çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri