Havalar ısındı, fiyatlar düştü

Havaların ısınmaya başlamasıyla sebze dökümü arttı. Sebze dökümünün artması ile birlikte fiyatlarda düşüş yaşandı. Tüketici fiyatların düşmesinden esnaf ise hareketlilikten oldukça memnun

Son yılların en sıcak Şubat ayı geride kaldı. Havaların sıcak geçmesi sebzelerin dökümünü artırdı. Sebze dökümü bollaşınca sebze fiyatları da büyük düşüş gösterdi. Ocak ayının ortasında pazarlarda 5 TL'ye marketlerde 6 TL'ye satılan patlıcanın kilosu 2 TL'ye satılıyor. Yine aynı şekilde Ocak ayı ortasında 3.5-5 TL arası satılan domatesin kilosu 75 kuruşa kadar düştü. Havaların ısınması ile birlikte yazlık meyveler de tezgahlarda yerini aldı. Kışın halk tarafından sürekli tüketilen narenciye ürünleri birçok tezgahta yer almıyor. Pazar tezgahlarında narenciyenin yerini; çilek, muz, kivi alırken bazı tezgahlarda İran Karpuz'u satılıyor.

FİYATLAR DAHADA DÜŞECEK

Perşembe günleri Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi'ne kurulan Perşembe pazarı esnaflarından Fatih Demir, fiyatlarını son 7 günde büyük bir düşüş gösterdiğini belirtti. Demir, en çok patlıcan ve domatesin düşüş gösterdiğini belirterek kilosu 4 TL olan patlıcanın 2 TL, kilosu 3 TL olan domatesin kilosunun ise 1 TL'ye düştüğünü söyledi. Demir şu ifadeleri kullandı: "Son 7 günde fiyatlarda düşüş söz konusu. Bunu bütün tezgahlarda görebilirsiniz. Domates, salatalık, kabak, patlıcan ve meyvelerde düşüş var. En çok domates ve patlıcanda düşüş söz konusu. Sebzeler artık dökmeye başladı. Fiyatlar gelecek hafta dahada düşecek. Halk artık bedavaya diyebileceğimiz fiyatlarda sebze ve meyve tüketecek."

YAZLIK MEYVELER YERİNİ ALDI

Perşembe pazarı tezgahtarından Bahattin Yaman, "Havalar ısındı. Kışlık meyve ve sebze sezonu bitmek üzere. Fiyatlar aşırı derecede düştü. Kışlık sebzeleri birçok tezgah da göremezsiniz. Narenciye sezonu bitti. Şu anda tezgahımda narenciye ürünlerinden sadece limon var. Yazlık meyveler yavaş yavaş tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Bu pazartesi çilek getirtirdik. Çileğin kilosu 5 TL. Mahsül çoğaldıkça çileğin kilosuda düşecek. İlerleyen günlerde rekor satış fiyatı ile eriği görebilirsiniz. Patateste de bir düşüş var. Niğde de üreticilerin hepsi patatesin kazançlı olduğunu düşünerek patatese yöneldi. Patatesin kilosu 1.5 TL'den 1 TL'ye geriledi" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri