Havacılık Fakültesi açılıyor

Eskişehir, Ankara ve Kayseri gibi illerde bulunan havacılık fakültesi Konya'da açılıyor.

Fakültenin yeri ve binası hazır konumda. Rektör Mustafa Şahin'in önümüzde ki günlerde konuyu deklare etmesi bekleniliyor. Selçuk Üniversite (SÜ) havacılık fakültesi açmaya hazırlanıyor. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi'nde aynı bu yıl olduğu gibi rektörlük Havacılık Fakültesi açmaya karar verdi. Yeni Tıp Fakültesi inşaatından dolayı o dönemin maliye bakanı bütçe vermedi. 1997 yılında ortaya konulan Havacılık Fakültesi projesi 19 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Selçuk Üniversitesi Rektör Mustafa Şahin'in talimatıyla Havacılık Fakültesi bu sene açılacak.

Yeni kurulacak olan Havacılık Fakültesi'nin binası, eski Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri (BESYO) binası olacak. 2016-2017 Güz yarıyılı Eylül ayı başlangıcında eğitim faaliyetlerine başlayacak. Açılacak fakültede pilotluk bölümü, aviyonik sistemler bölümü, hava trafik kontrol bölümü gibi bölümler açılacak. Konya gibi bir ilin hava üssü olması nedeniyle hissedilen bu eksiklik giderilmiş olacak. Açılacak fakültesi Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) bildirilip YÖK'ün fakülteye tıp fakültesi değerinde puan biçmesi bekleniliyor. Havacılık Fakültesi'nin yeni tercih rehberlerinde yer alması bekleniyor.

Türkiye'de çok az sayıda bulunan Havacılık Fakültesi, İzmir, Kocaeli, Gaziantep, Ankara, Eskişehir gibi illerde bulunuyor. Konya'da açılacak olan Havacılık Fakültesi'ne öğretim üyeleri Ankara, Eskişehir ve Kayseri gibi illerden öğretim üyeleri davet edilecek. Rektör Şahin, önümüzdeki günlerde Havacılık Fakültesi'nde Yüksekokul Müdürü tayin edip süreci hızlandırması bekleniyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'da açılma sürecinde olan fakülteye desteklerini sürdürüyor.  Önümüzdeki günlerde ise Havacılık Fakültesi'nin kamuoyuna deklare edilecek. Ocak ayında göreve gelen Mustafa Şahin 8 ayında hızlı bir şekilde fakülteyi açacak.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri