Havaalanı kapalı!

Darbe girişimi hava trafiğini vurdu. Konya Havaalanı güvenlik nedeniyle 5 gündür kapalı. Alandan 15 Temmuz'dan beri uçuş yapılmıyor. Sadece Konya'da 50'nin üzerinde sefer iptal edildi. Uçuşların ne zaman normale döneceği ise belli değil

Hava trafiğinde aksamalar devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki bir grup tarafından 15 Temmuz akşamında gerçekleştirilen darbe girişimi hava trafiğini felç etti. Darbe girişiminin etkileri sürüyor.

HAVA TRAFİĞİNDE RÖTAR

Hava trafiğindeki rötar sürüyor. Türk Hava Yolları yüzlerce seferini iptal etti. Binlerce yolcu mağdur oldu. Darbe girişimini gerçekleştirenler, 15 Temmuz akşamında ilk etapta İstanbul Atatürk Havaalanı'nın yolunu kapattı. Hava trafiğinin kalbi olan Atatürk Havaalimanı'ndaki  sıkıntılar tüm yurda yansıdı. Darbe girişimi engellendi, ancak etkileri devam ediyor. Darbe girişimi sebebiyle tüm yurtta olağan üstü hal ilan edildi. 6 binden fazla kişi gözaltına alınırken, güvenlik tedbirleri de alınıyor. Konya Havaalanı güvenlik nedeniyle uçuşa kapatıldı.

KONYA'NIN SİVİL HAVAALANI YOK

Alanda 15 Temmuz'dan beri uçuş yapılamıyor. Konya'nın sivil bir havaalanı yok. Konyalılar ve şehre gelen misafirler sivillere açık olan askeri havaalanını kullanıyor. Son olayla sivil havaalanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bir grup askerin yaptığı darbe girişimi sonucu Konya Havaalanı kapatıldı.

5 GÜNDÜR UÇUŞ YAPILAMIYOR

Konya askeri havaalanında 5 gündür uçuş yapılamıyor. Edinilen bilgiye göre 5 günde 50'nin üzerinde sefer iptal edildi. Alandan her gün ortalama 15-20 uçak inip kalkıyordu. Alanı her gün binlerce yolcu kullanıyordu. Havaalanı bugün akşam saat 7'ye kadar kapalı kalacak. Uçuşların ne zaman normale döneceği ise henüz bilinmiyor.

DİREK UÇUŞLAR DURDURULDU

Uçuşlardaki rötar nedeniyle binlerce yolcu da mağdur oldu. Bazı Konyalılar da İstanbul'da mahsur kaldı. Yurt dışı seferleri de iptal oldu. Konya'ya Danimarka ve Hollanda'dan direk uçuşlar yapılıyordu. Öte yandan güvenlik güçleri Konya 3. Ana Jet Üssü'nü kontrol altına almaya çalışıyor. Önceki gün de Konya Emniyeti, Özel Hareket ekipleri ve TOMA'larla birlikte üsse girdi. Bazı üs komutanlarını gözaltına aldı. Üste hareketli dakikalar yaşandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri