Hava sıcaklığı 49,9 dereceye ulaştı! 'Soğutma barınakları' kuruldu

Hava sıcaklığı 49,9 dereceye ulaştı. Kanada'da son 5 günde aşırı sıcaklar nedeniyle 486 kişinin hayatını kaybetti. Ülkenin batı bölgelerinde soğutma barınakları kuruldu.

Kanada’nın batı bölgelerini etkisi altına alan ve her geçen daha da artan hava sıcaklığı nedeniyle 5 günde 486 kişinin hayatını kaybetti. Her yıl sıcak hava dalgaları nedeniyle eyalet genelinde ortalama 165 ölüm vakası yaşanırken, bu yıl rakamların rekor seviyeye ulaşacağı bildirildi.

British Columbia Adli Tıp Kurumu Başkanı Lisa Lapointe artan hava sıcaklıkları hakkında açıklamada bulundu. Lapointe, sıcak hava dalgasının etkili olduğu son 5 gün içinde en az 486 ani ölüm rapor edildiğini, bunun da eyalet normallerinin üç katı olduğunu belirterek, “Sıcak nedeniyle ölüm vakalarında yüzde 195’lik artış var.  Kaydedilen rakamın yeni bildirimlerin sisteme girmesiyle artmasını bekliyoruz. Bazı bölgelerde ani ölümlerdeki artış nedeniyle adli tıp görevlilerinin çağrılara yanıt vermede geciktiğini biliyoruz” dedi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle Kanada’nın özellikle batı bölgelerinde Oregon gibi şehirlerde soğutma barınakları kuruldu. Aşırı sıcaklar, British Columbia eyaletinin yanı sıra Alberta, Yukon ve Northwest Territories eyaletlerinde de etkisini göstermeye başladı. Lytton kasabasında sıcaklık 49,9 dereceye ulaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri