Hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükseliyor! Listede Konya var

Türkiye genelinde hava sıcaklığının bu hafta bazı illerde 40 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Aşırı sıcakların görüleceği illerden birisi de Konya.

Türkiye'de hava sıcaklıkları kış aylarında bile yüksek seyretti. Mayıs ayıyla birlikte ülke yağışlı havanın etkisin girdi. Neredeyse 81 ilde sağanak yağışlar aralıklarla etkili oldu. Bu süreçte hava sıcaklıkları da mevsim normallerinden daha soğuk seyretti. Vatandaş sıcaklıkların ne zaman yükseleceğini merak ederken Meteoroloji önemli bir uyarıda bulundu.

SICAKLIKLAR 8 DERECE BİRDEN YÜKSELECEK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Araştırma ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan duyuru herkesi şaşırttı. Buna göre, mevsim normalleri civarında dalgalanan hava sıcaklıklarının Ege Bölgesi genelinde yükseleceği, kıyı kesimlerde ise mevsimsel sıcaklıkların 1 ila 3 derece üzerine çıkacağı, iç kesimlerde 5 Haziran Çarşamba gününe kadar 4 ila 8 derece havaların ısınacağı kaydedildi.

LİSTEDE KONYA YER ALIYOR

Kent merkezlerinde görülecek en yüksek sıcaklıkların İzmir'de 35 derece, Aydın'da 41, Çanakkale'de 35, Balıkesir'de 40, Manisa'da 41 derece ve Konya'da 35 derece olacağı bildirildi. Bu tahminlere göre Konya kent merkezinde hava sıcaklıklarının Çarşamba günü 34 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Gündem Haberleri