Hava Kuvvetleri'nin Harekat Merkezleri Değiştirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın harekat merkezlerinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Buna göre; Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri Komutanlığı'nın Diyarbakır’da, Hava Savunma...

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın harekat merkezlerinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Buna göre; Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri Komutanlığı'nın Diyarbakır’da, Hava Savunma Komutanlığı'nın ise Eskişehir’de oluşturulduğu bildirildi. Genelkurmay, yapılan bu değişikliklerin çözüm süreci ve bayrak indirme olayları ile bir ilgisinin olmadığını belirtti.

    Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ana muharip unsurlarını tek bir komutanlık çatısı altında toplayan 'Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nın 05 Ağustos 2014 tarihinde Eskişehir'de teşkil edildiği bildirildi.

    Yapılan yeni düzenleme sonucu, hava harekâtını tek bir merkezden yönetmek üzere 'Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri Komutanlığı'nın Diyarbakır'da, bünyesindeki kara ve deniz koordinasyon üniteleri ile hava ve füze savunmasını bir merkezden yönetecek ve angajman yetkisini kullanacak olan 'Hava Savunma Komutanlığı'nın ise Eskişehir'de oluşturulduğu kaydedildi.

    Hava Kuvvetleri bünyesinde müşterek, tam bütünleşmiş ve birlikte çalışabilir bir yapının hayata geçirilmesi sağlanarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzayı da kapsayacak şekilde bütün hava ve füze savunma unsurları tek merkezden sevk ve idare edilebilir hale getirildiği ifade edildi.

    Hava Kuvvetleri'nin yeni komuta yapısı sayesinde teknolojinin sağladığı imkânlar ile daha etkin komuta ve kontrol gerçekleştirileceği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekât etkinliği ve caydırıcılığı artırılacağı belirtildi. Bu teşkilatlanmanın, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın jeopolitik şartlarına en uygun ve güçlü özelliklerini ön plana çıkaracak özgün bir yapılanma olduğunun kaydedildi açıklamada, ayrıca söz konusu dönüşümün, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, güncellenen NATO Kuvvet Yapısı ile daha uyumlu bir yapıya sahip kılacağı bilgisine yer verildi.

    Açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılan teşkilat değişikliğinin 'Çözüm süreci' ve 'Bayrak indirme' olayı ile hiçbir ilgisi olmayıp uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olduğuna dikkat çekildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri