Hava kirliliğine seyirci kalınmamalı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Konyanın hava kirliliği sorununu gündeme getirdi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Konya’nın hava kirliliği sorununu gündeme getirdi.

Konya kent merkezinin hava kirliliğinin en yoğun olduğu kentlerin başında geldiğini dile getiren Atilla Kart, “Akyokuş’tan şehre bakıldığında bu vahim tablo bariz bir şekilde ve çıplak gözle görülmektedir. Belediyeler eliyle ve sorumluluğunda kalitesiz ve kaçak kömürün kullanılması, hava kirliliği yaratan sebeplerin başında gelmektedir. Toplum sağlığını etkileyecek boyutlara ulaşacak çevre kirliliği konusunda belediyenin hiçbir ciddi ve etkin çabasının olmadığı görülmektedir” dedi.

Atilla Kart şu değerlendirmeleri yaptı: “Kış şartlarının ağırlaşmaya başladığı bir dönemde, Belediye ve Hükümet sorumluluklarının gereğini yapmamaktadır. Ayrıca hava kirliliğini önlemede en önemli katkıyı sağlayacak doğalgaz çalışmalarında da tam bir başıbozukluk ve sorumsuzluk gözlemlenmektedir. Belediye ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) sorumluluğu birbirinin üstüne atmaktadır. Bu konuda yeri gelmişken ifade ediyoruz; Mülki İdare’yi temsilen Valilik Makamının da doğrudan sorumluluğu söz konusudur. Toplum sağlığını ilgilendiren bu konuya Valilik Makamı daha fazla seyirci kalamaz, kalmamalıdır. Doğalgaz konusundaki yetkili dağıtım şirketi  Gaznet ise, kendisini denetleyecek bir merciin bulunmamasından da yararlanarak, keyfi ve program dışı uygulamalar yapmaktadır. Aynı sokak içinde bazı apartmanlara doğalgaz bağlanırken, diğer apartmanlar için hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Tam bir keyfilik ve sorumsuzluk söz konusudur. Konyalılar parasını ödedikleri halde doğalgaz hizmetinden yararlanamamaktadırlar. Tarafımıza bu konuda muhtelif şikayetler ulaşmıştır.”

CHP Milletvekili Kart, Bakan Eroğlu’ndan şu soruların cevaplandırılmasını istedi: “Konya Kent Merkezindeki hava kirliliğinde son durum nedir? Gerçek durum nedir? Sınır değerler hangi tarihlerde ve kaç kez aşılmıştır? Meslek odalarının ve teknik kurumların tespitlerine rağmen, yerel yönetimler kamuoyunu neden gerçeğe aykırı bir şekilde yanıltmaktadır? Ve Bakanlık olarak bu tabloyu neden izlemekle yetiniyorsunuz? Neden görevinizin gereğini yaparak, denetim yapmıyor, gerekli tedbirleri almıyorsunuz? Doğalgaz çalışmaları konusunda, belediye ile dağıtım firması arasındaki koordinesiz ve keyfi uygulamalara neden müdahale etmiyorsunuz? Konya kent merkezindeki doğal gaz çalışmaları hangi aşamadadır? Kent merkezindeki çalışmalar ne zaman bitecektir?”

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri