Hava gösterisi büyük beğeni aldı

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün yaptığı muhteşem hava gösterisi nefesleri kesti.

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk hava gösterisi yaptı.Türk Yıldızları Parkı’ndaki gösteriye Konya Valisi Yakup Canbolat, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Belediyesi, gösteri için şehrin farklı noktalarından ücretsiz otobüs kaldırdı. Otobüslerin kaldırılacağı yerlerde yoğunluk oluştu. Türk Yıldızları Parkı’nda on binlerce Konyalının heyecanla izlediği gösteriye katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün kahraman pilotlarına teşekkür etti.

KONYA İLE BÜTÜNLEŞTİLER

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk Yıldızları ve Solotürk pilotlarına teşekkür etti, Akyürek, “Heyecanlanmamak, gurur duymamak mümkün değil" dedi. Türk Yıldızları Parkı’nın birkaç yıl önceki açılışında yine böyle bir ortamda Türk Yıldızları ile buluştuklarını dile getiren Akyürek, Türk Yıldızları'nın sadece Konya’nın değil; ülkenin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın ve Türk milletlerinin önemli bir markası olduğunu ifade etti. Akyürek, "Bayrağımızı yeryüzünde şerefle dalgalandıran kahraman askerlerimiz. Aynı zamanda onlar bizim hemşehrimiz. Konya’da eğitim yapıyorlar, merkezleri burası. Konya onlarla bütünleşmiş durumda. Allah kazadan beladan muhafaza buyursun. Bugünlerde bölgemizde cereyan eden hadiseler var. Kahraman silahlı kuvvetlerimize muzafferiyetler, başarılar, yeni kahramanlıklar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

ŞEHİR DIŞINDAN DA KATILDILAR

Savaş helikopterlerinin geçişi ile başlayan programda Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün gerçekleştirdiği gösteri nefes kesti. Katılımcılar, dakikalarca gösteriyi alkışladı.  Türk Yıldızları Parkı ve çevresinde toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk yıldızları ve Solo Türk, solo ve takım olarak sergiledikleri hareketlerle büyük beğeni aldı. Ayrıca gösteriye şehir dışından da vatandaşlar katıldı.

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri