Hava ambulansı geliyor

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, 2009 yılı bitmeden Sağlık Bakanlığı tarafından Konya'ya helikopter ambulans tahsis edilmesini beklediklerini belirtti.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca yürütülen, aralarında Konya'nın da bulunduğu bazı illere 'hava ambulansı' verilmesi çerçevesinde hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 
Öncelikle Yazır mevkisinde bulunan Beyhekim Sağlık Kampüsü Bölge Hastanesi bahçesinde helikopter alanı için yer tespit edildiğini bildiren Küçükkendirci, şunları kaydetti: 
''Bu alanın koordinatları tespit edilerek gerekli belgeler hazırlanmıştır. Bu hafta içerisinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne müracaatta bulunulacaktır. Tespit edilen alan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerince de kabul gördükten sonra bu yıl içerisinde Heliport Alanı, yapımı tamamlanacak ve ruhsatlandırılacaktır. 2009 yılı bitmeden Bakanlıkça ilimize helikopter ambulansın tahsis edilmesini bekliyoruz.'' 
Küçükkendirci, oldukça başarılı bir hizmet sunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin hava ambulansı ile daha da güçleneceğini, Konya'nın en ücra köşesindeki acil yardım vakalarına, en kısa zamanda ulaşmanın mümkün olacağını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri