Hava ambulansı 556 kişinin hayatını kurtardı

2 yıl önce hizmet vermeye başlayan 112 Acil Sağlık Merkezi Hava Ambulansı 2 yılda 556 kişinin hayatının kurtulmasına vesile oldu.
Konya’da 2 yıl önce hizmet vermeye başlayan hava ambulansı bugüne kadar 933 saat uçuş yaparak 556 acil hastayı taşıdı. Havadan acil olarak hastaların imdadına yetişen hava ambulansının müdahale ettiği hastaların yarısına yakınının müdahalelerinin gecikmesi halinde yaşamlarını yitirebilecekleri konumda oldukları belirlendi.
Sağlık Bakanlığı tarafından 2009 yılı Eylül ayında Konya’ya tahsis edilen Hava ambulansı 2009 yılında 50, 2010 yılında 348 ve 2011 yılı Eylül ayına kadar 370 hasta olmak üzere toplamda 556 hasta taşıyarak bu alanda önemli bir hizmet verdi. Hava ambulansı bu vakalara müdahalesi sırasında da toplam 933 saat boyunca uçuş yaptı. Acil müdahale hastaların 103’ün bebek olduğu kayıtlara geçti.
Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci Konya’nın yanısıra çevre illerdeki hastalara da müdahale eden hava ambulansının birçok acil hastanın yaşama dönmesini sağladığını söyledi. Küçükkendirci, “Bulunduğumuz coğrafya oldukça geniş. Merkez ilçeler hariç 28 uzak ilçemiz bulunuyor. Bu ilçelerdeki acil hastalarımız ile yakın iller olan Aksaray, Karaman, Mersin ve Isparta’daki hastalara da hava ambulansımız müdahale ediyor. 2 yılda 556 hastamıza hava ambulansımız ile müdahale ettik. Bu hastaların yarısına yakını zamana karşı yarıştığımız ve geç kalındığında yaşamını yitirebilecek hastalardı. Bu hizmette emeği geçen herkese öncelikle hayata dönen hastalar olmak üzere tüm vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri