Hattat ve Valtra traktöre büyük ilgi

Duranlar Petrol Otomotivin Konya Karaman Bölge Bayiliğini yaptığı Hattat ve Valtra Marka traktörler, test sürüşü ile tanıtılıyor

Duranlar Petrol Otomotiv’in Konya Karaman Bölge Bayiliğini yaptığı Hattat ve Valtra Marka traktörler, test sürüşü ile tanıtılıyor. 2012 tanıtım faaliyeti kapsamında yurt genelinde traktör test sürüşleri faaliyeti yapan Hattat Tarım firması Hattat ve Valtra Marka traktörlerini Konya Karaman Bölge Bayisi Duranlar Petrol Otomotiv’in organizesi ile Konya ilçelerinde çiftçilere tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ilki Beyşehir’de yapılan etkinliklerin ikincisi hafta sonu Seydişehir’de gerçekleşti. Bugün Karaman, 25 Nisan Çarşamba günü ise Altınekin’de yapılacak etkinlikler ileriki zamanlarda da devam edecek. Cumartesi günü Seydişehir Kesecik Mevkiinde tarlada düzenlenen test sürüşü ve performans gösterisinde çiftçiler, 5 farklı modeli tanıma ve görme imkanı buldu. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlikle test sürüşü yapan çiftçiler, Hattat ve Valtra traktörlerini test ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Amaçlarının çiftçilere en iyiyi sunmak olduğunu söyleyen Duranlar Petrol Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran, traktörlerinin kalitesinin ötesinde test etme imkanı ile müşterilerine performansı da gösterdiklerini söyledi. Traktörlerin kullanım alanı olan tarlada değişik şekillerde test olanağı sunduklarının altını çizen Duran, “Zorlu şartlarda bile neler yapılacağını göstermek için bu organizasyonumuz etkili oluyor” diyerek bu tür test sürüşlerinin devam edeceğini bildirdi.

Firma yöneticilerinden Beytullah Oduncu ise, Konya’da Duranlar Petrol’ün organizesi ile düzenlenen etkinliklere ilginin büyük olduğunu belirterek, firma ve üretimleri hakkında bilgiler verdi. Hattat Tarım’ın 63 bayi, 92 satış noktası ve 250 servisiyle tüm Türkiye'de çiftçilerin yanında ve destekçisi olduğunu söyleyen Oduncu, 2011 yılı itibari ile Türk markası olarak yurtdışına en fazla traktör ihracatı yapan yerli traktör markası olduklarını da ifade etti.

Odunc, “Firmamızın ürettiği ürünler başlıca Tarla Serisi, Çok Amaçlı Serisi ve Bahçe Serisi traktörler olmak üzere üç segmentte kullanıcının hizmetindedir. Faaliyetlerine 2006 yılında başlayan Ar-Ge bölümümüz, 2007 yılında ilk yerli tarla traktörümüzü üretmeyi başarmıştır. Hattat Tarla serisi traktörler 102 beygir gücüne kadar ürün gamıyla Çerkezköy’deki tesislerimizde üretilmektedir. Öte yandan yerli Hattat marka ürünlerin dışında traktör sektörünün köklü markalardan birisi olan ve ilk üretimi 1832 yılına dayanan Valtra markasının tarla segmentindeki Valtra A serisi traktörleri de Çerkezköy tesislerinde üretilmeye 2004 yılında başlamıştır. Tesislerimizde üretmiş olduğumuz Valtra A serisi traktörleri 2008 yılından beri ihraç etmekteyiz.  Valtra traktörün diğer modelleri 101 beygirden 370 beygire kadar olan N, T ve S serisi yüksek beygir gücüne ve üstün teknolojilere sahip ürünleri ise ithal olarak çiftçilerimizin hizmetine sunulmaktadır. Ferrari'nin 26 beygir gücünden den 95 beygir gücüne kadar Vipar, Cobram ve Thor modelleri de ithal olarak bağ bahçe işi yapan çiftçilerimize sunulmaktadır. Ürünlerinin büyük bölümünü yerli olarak üreten Hattat Tarım ucuz ve kolay bulunabilir yedek parça sunarak ülke çiftçisine işletme maliyeti düşük ürünler sunmaktadır. Tarım, üretmiş olduğu Hattat Traktörün yüzde 20’sini yurtdışına ihraç ederek ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tarlada test sürüşü yapan çiftçiler pullukların monte edildiği traktörler ile zorlu tarla şartlarında rahat çalışma imkanı buldu.

MUHAMMET GÜMÜŞ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri